Κολοκυθοανθοί στο Φούρνο με Ρύζι και Μυρωδικά
Αυτή την εποχή οι κολοκυθιές είναι στις δόξες τους! Κάθε πρωί είναι γεμάτες με τρυφερά κολοκυθάκια αλλά και υπέροχα άνθη, …
Αυτή την εποχή οι κολοκυθιές είναι στις δόξες τους! Κάθε πρωί είναι γεμάτες με τρυφερά κολοκυθάκια αλλά και υπέροχα άνθη, …
Δοκιμάστε να τους φτιάξετε είναι πολύ νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό !!!
Τα ανθάκια, οι αθοί, οι αθουλένιοι, δηλαδή οι κολοκυθοανθοί είναι αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό της Κρήτης, συνήθως γεμιστοί με ρύζι, μαγειρεμένοι …
Ποιος δεν αγαπάει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό; τα αρωματικά το απογειώνουν!Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι και άνηθο.
Εύκολο…γρήγορο και πεντανόστιμο φαγάκι, που θα αγαπήσουν όλοι στην οικογένεια!
Ένα από τα λίγα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας που συνδυάζει φαντασία, εφευρετικότητα και οικονομία. Προήλθε από την αξιοποίηση όλων των …
Θα χρειαστούμε: 20 τεμάχια κολοκυθοανθών μισό κιλό ρύζι νυχάκι ή Καρολίνα 4 πράσινα, στρογγυλά κολοκυθάκια 4 μέτριες ντομάτες 1 φλιτζάνι …
Η φετινή σοδειά των αμπελόφυλλων έχει μαζευτεί και έχει μπει στα βαζάκια με την άλμη. Τα τρυφερά μαγιάτικα φύλλα του …
Τους κολοκυθοανθούς μπορούμε να τους μαγειρέψουμε, τηγανητούς με κουρκούτι, γεμιστούς με τυριά αλλά και γεμιστούς με ρύζι όπως τα ντολμαδάκια. …
Yλικά 20-25 κολοκυθοανθοί (ανάλογα με το μέγεθος) 2 φλ.τσ. ρύζι τύπου καρολίνα 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλικομμένα από 1 φλ.τσ. φύλλα …
Οι περισσότεροι τα αποκαλούν κολοκυθολούλουδα ή κολοκυθοανθούς.Εγώ πάλι πάντα κολοκυθοκορφάδες τα ήξερα και τα έλεγα.Σημασία δεν έχει πως τα λέει …