Τάρτα με αγκινάρες, ανθότυρο και μπλε τυρί
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Αυτή τη φορά θέλησα να φτιάξω μια με αγκινάρες, ναι ξέρω δεν είναι ακόμη η καταλληλότερη εποχή για αγκινάρες, αλλά …
Τι δεν πρέπει να λείπει αυτά τα Χριστούγεννα από το γιορτινό σου τραπέζι; Η υπέροχη βουτυράτη τάρτα – galette με …
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Υλικά της συνταγής μας 180 γρ. αλεύρι μαλακό ή γ.χρ. 100 γρ. αλεύρι ολικής 220 γρ. αλεύρι κίτρινο 1/4 κούπας …
Δεν ξέρω τι να σας πω για αυτήν την τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια. Για την θεϊκή ζύμη βουτύρου που λιώνει …
Υλικά για τα φύλλα 300 γρ αλεύρι σκληρό 300 γρ αλεύρι μαλακό, γ.ο.χ ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 2 κ.σ ξύδι 1½ …
Μια εξαιρετική χωριάτικη πίτα, φτιαγμένη με σπιτικό φύλλο, σέσκουλα και κρεμμύδια. Γίνεται εύκολα, αφού δεν θέλει πολλά υλικά, είναι πάρα …
Μια πολύ ξεχωριστή κι αγαπημένη μου τυρόπιτα, που πιστεύω ότι θα σας αρέσει πάρα πολύ. Πρόκειται για μια κλασική χωριάτικη …
Είχε πέσει στη ματιά μου αυτή η τάρτα με την κολοκύθα και σκέφτηκα να την προσαρμόσω σε προϊόντα αυτής της …
Εδώ και λίγο καιρό στοίχειωνε την κατάψυξη μου λίγο αρνάκι που είχε περισσέψει από ένα τραπέζι που είχα κάνει, το …
Η μπακαλιαρόπιτα, φτιάχνεται κυριώς στα Επτάνησα, καθώς και στα παράλια της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.Ανάλογα με την περιοχή, η …
Σήμερα πήγα στη λαϊκή έγιναν προμήθειες και αρχίζω με αυτή την τάρτα η οποία εντυπωσίασε αν και δεν αναμενόταν από …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Μια από τις ξεχασμένες συνταγές, που τα παλιότερα χρόνια μεγάλωσαν γενιές και γενιές.Εύκολη στην παρασκευή της, με απλά υλικά, (τα …
400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό 1 φλ. χλιαρό νερό …
Η Χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές, όσο και παραδοσιακές πίτες της …
Η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της χορτόπιτας, αφού από πάνω δεν έχει καθόλου φύλλο. Ιδανική για όποιον δεν ξέρει …
Η γιαγιά μου την έλεγε «η χορτόπιτα της τεμπέλας», γιατί σ᾿ αυτή την πίτα αποφεύγουμε τη φασαρία, που έχει το …
Τα υλικά για ταψί με διάμετρο 30εκ. Για το φύλλο * 2 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό 1φλιτζάνια αλεύρι μαλακό 1κουτ γλυκού …
ΥΛΙΚΑ 1ΚΟΥΠΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ 2ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ … ΓΕΜΙΣΗ 1ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ 1ΠΡΑΣΟ …