Σαλάτα με φασολάκια, ψίχουλα και σάλτσα κάπαρης
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καλοκαιρινό πιάτο! Τα πράσινα φασόλια τα λατρεύω! Τα συνδύασα με ψητά λαχανικά, αρωματικά ψίχουλα κι ένα …
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καλοκαιρινό πιάτο! Τα πράσινα φασόλια τα λατρεύω! Τα συνδύασα με ψητά λαχανικά, αρωματικά ψίχουλα κι ένα …
Μετά την αγάπη που δείξατε για την προηγούμενη σαλάτα που σας έδειξα με vegan σπιτική μαγιονέζα και τραγανά κάσιους, επανέρχομαι …
Ωμά brownies γιατί θες κάτι πιο υγιεινό και θρεπτικό απ’ τα κοινά brownies, κι ένα γλυκό ικανό να σε απαλλάξει …
Τα βασιλικά ξαναφούντωσαν κι εγώ ξεκίνησα ήδη να ετοιμάζω τις αγαπημένες μου σάλτσες pesto. Αυτή τη φορά είπα να επιχειρήσω …
Σήμερα σας προτείνουμε μια light εκδοχή του που μπορείτε να τη γευτείτε χειμώνα αλλά και καλοκαίρι. Ο βασιλικός εκτός από …
Διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής και πάρα πολλοί τηρούν την νηστεία της.Αυτή η πρόταση είναι ότι πρέπει για νηστεύοντες και …
Φέτος που έχουμε και βασιλικό στη βεράντα έφτιαξα λοιπόν και το πρώτο μου πέστο της χρονιάς. Εννοείται πως μιλάω για …
8 φιλέτα τσιπούρας (ή άλλο φιλέτο ψάρι) 50 γρ. μουστάρδα 40 γρ. μαργαρίνη 3 κ.σ.ελαιόλαδο 6 φέτες ψωμί του τοστ …
Τα κυριακάτικα γεύματα, οι απρόσμενες επισκέψεις και οι νυχτερινές λιγούρες με αυτό το κέρασμα θα έχουν ξεχωριστή γλύκα. Όσα βάζα …
Πολλά έχουν γραφτεί για την αγαπημένη σάλτσα των Ιταλών, το Pesto, που ωστόσο έχει κατακτήσει και τις καρδιές πολλών από …
Η σάλτσα αυτή είναι ουσιαστικά μια σάλτσα μαρινάρα, στην οποία προσθέτουμε αγορασμένη ή αυτοσχέδια κρέμα από αμύγδαλα, κάτι που της …
Το πιάτο αυτό τρώγονταν τα καλοκαίρι, που τα αμύγδαλα είναι μικρά και τρυφερά.
Είναι ένα γευστικό πρώτο πιάτο (ηθελημένα το αναφέρω εσφαλμένα σαν “σαλάτα”, έτσι είναι πολύ πιο κοντά στην ιδέα που έχουμε …
Πρόκειται για μια κλασική ιταλική μακαρονάδα. Φτιάχνεται σε πάρα πολλές περιοχές της Ιταλίας, με πιο διάσημη αυτή της Γένοβας, όπου …
Ένα πέστο 4 εποχών που, όμως, τούτη την εποχή βρίσκεται στο ζενίθ της νοστιμιάς του! ΥΛΙΚΑ 4-5 ντομάτες κομμένες στη …
Υλικά συνταγής 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο 100γρ. αμύγδαλα άσπρα 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες 2 κ.γ. κάπαρη (προαιρετικά) 1 μικρό ματσάκι …
Από τον Chef Ηλία Κάφαλη…
Φτιάχνουμε μια γρήγορη, ωμή, ιδιότυπη σάλτσα, προσθέτουμε ντοματίνια και ανακατεύουμε το όλον με ζυμαρικά. Μμμμούρλια..
Ένα άλειμμα με βάση το αμύγδαλο εμπλουτισμένο με πιπεριά Φλωρίνης κ βασιλικό! Και φυσικά είναι ένας καλός τρόπος για να …