Κοπεγχάγη, ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς
Υπέροχο vintage κέρασμα! Για μας… Είναι ένα εύκολο γλυκό, αλλά όπως όλα έχει κι αυτό τα «μυστικά» του για να …
Υπέροχο vintage κέρασμα! Για μας… Είναι ένα εύκολο γλυκό, αλλά όπως όλα έχει κι αυτό τα «μυστικά» του για να …
Αναμειγνύουμε το νερό με την ζάχαρη και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα κοχλάζουν). …
Υλικά 6 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό χυμό και ξύσμα …
Το ρεβανί (ή ραβανί) είναι μία από εκείνες τις συνταγές που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις δοκιμάσει σε όποιο …
Τραγανο, κριτσανιστο ελαφρα σιροπιασμενο πολιτικο φυλλο εκλεισε μεσα του βελουδινη κρεμα πορτοκαλι και ηρθε και τα αγκαλιασε απαλα ενα ελαφρυ …
ΥΛΙΚΑ 1 κούπα αμύγδαλο πούδρα 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλάκια του γλυκού Μπέκιν τα οποία ανακατεύομαι με τη φρυγανιά …
Υλικά 1 πακέτο κανταΐφι 1 κούπα τσαγιού καλό βούτυρο λιωμένο Κρέμα 1 λίτρο γάλα 1/2 κούπα τσαγιού χυμό φυσικού πορτοκαλιού …
Σκέφτηκα να αποχαιρετήσουμε το 2013 με ένα γλυκάκι:Ανάλαφρο, γευστικότατο, όσο πρέπει γλυκό και μυρωδάτο, ένα γλυκό που θα σταθεί επάξια στο …
Υλικά Για το σιρόπι Ζάχαρη 2 κούπες τσαγιού Νερό 2 1/2 κούπες τσαγιού Χυμό πορτοκάλι 1 κούπα τσαγιού Για το …
Ο ορισμός του γαλακτομπούρεκου. Τίποτα άλλο.Υλικά 750 γραμμάρια φύλλο κρούστας 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο 2 λίτρα γάλα 15 αυγά 1 …
Για σήμερα, λοιπόν, ένα ρεβανί νοστιμότατο, γλυκύτατο και μαμαδίστικο…σχεδόν τρυφερό! Μια εκδοχή κλασσική, διαχρονική αλλά καθόλου βαρετή γιατί ποιος μπορεί …