Λαχανοντολμάδες
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Λατρεύω όλους τους ντολμάδες, τυλιγμένους κλασικά με λάχανο ή αμπελόφυλλα αλλά και με φύλλα μαρουλιού ή σέσκλου! Κάθε εκδοχή έχει …
Απ’ όλους τους ντολμάδες της Ελληνικής κουζίνας με γέμιση που περιλαμβάνει κιμά, κατέληξα στο ότι οι πιο νόστιμοι είναι τελικά …
Ενα πεντανοστιμο φαγητο διαφορετικο, ιδανικο για την νηστεια,και οχι μονο. Απολαυστε το!!!… ΥΛΙΚΑ 4 μελιτζανες φλασκες μεγαλουτσικες 400 γρ.περιπου αναμεικτα …
Γευστικός αρακάς από τον Ανδρέα Λαγό! 1/2 κιλό αρακά, 1 κρεμμύδι, 1 σκελ. σκόρδο, 4 κρεμμύδια φρέσκα, 2 καρότα, 2 …
Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για όσους δεν τους αρέσει η μυρωδιά που αναδύεται όταν το κουνουπίδι βράζει, και το …
Συστατικα λιγες πατατες 1 σκελιδα σκορδο 1 ξερο κρεμμυδι η φρεσκο οτι εχουμε αλατι πιπερι ριγανη 1 η 2 δαφνοφυλλα …
Υλικά: 8 μικρές ώριμες ντομάτες 250 γρ ρύζι Καρολίνα 5 κουταλιές ελαιόλαδο 1 λίτρο ζωμός λαχανικών 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες …
Touiller = Η γαλλική λέξη που σημαίνει “πετάω φαγητό”. Tatouiller = ανακατεύω και Ratouiller = ανακινώ. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά τα ρήματα? …
Υλικά Μελιτζάνες΄ Φέτα τριμμένη ανακατεμένη με λίγο γάλα Ελαιόλαδο Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη Για τη γέμιση Ντομάτες ψιλοκομμένες Κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα Σκελίδες σκόρδο …
Δοκιμάστε τη ρατατούιγ, ιδανική στιγμή της το καλοκαίρι και συνοδέψτε μ΄αυτή κρεατικά, μπιφτέκια, ζυμαρικά ή ρύζι αν και… κρατάτε μυστικά;;; …
Από τις πιο νόστιμες πατάτες. 1 κιλό πατάτες μικρές με τη φλούδα τους ή πατάτες κομμένες σε λοφάκια 1/4 φλ. …
Τρυφερά φασολάκια με κύμινο και τζίντζερ, μαγειρεμένα με τον μπαχαρικό αέρα μιας μακρινής ανατολής που μυρίζει όμως γνωστά αρώματα. Και …
Τα φρέσκα φασολάκια είναι ίσως το πρώτο παράδειγμα της κατηγορίας ‘λαδερά’ που έρχεται στο νου όταν κάνει αναζήτηση και ένα …
Όσο αρέσει σε κάποιους η ελληνική μαγειρίτσα, άλλο τόσο κάποιοι άλλοι την απεχθάνονται. Για τους χορτοφάγους, τα παιδιά και όσους …
,½ κιλό κατεψυγμένες μπάμιες Ifantis ¼ φλ. κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou 2 κ.σ. μέλι 1/3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις …
Αν στην Ελλάδα η κλασσική συνταγή για τις αγκινάρες είναι η “αγκινάρες αλά πολίτα”, τότε στην Ιταλία είναι η “αγκινάρες …
Είστε χορτοφάγοι ή τέλος πάντων δεν είστε οπαδοί των εντέρων και των λοιπών την μαγειρίτσας;Έχουμε την λύση και για εσάς!Έχουμε …
Συνταγή για κατακίτρινες πατάτες φούρνου! Υλικά για 2 άτομα: Έξι πατάτες κομμένες σαν της φωτογραφίας Ελαιόλαδο Ζωμός λαχανικών/πουλερικών Αλάτι Πιπέρι …
Υλικά : 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη …