Τούρτα κάστανο με σοκολάτα
Είναι μια τούρτα επαγγελματική που μόνο σε καλά ζαχαροπλαστεία μπορείς να απολαύσεις κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης. Πρόκειται …
Είναι μια τούρτα επαγγελματική που μόνο σε καλά ζαχαροπλαστεία μπορείς να απολαύσεις κι αυτό το λέω μετά λόγου γνώσης. Πρόκειται …
Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. …
Ένα πανεύκολο γλυκό χωρίς αλεύρι και αυγά για αυτούς που αγαπούν την πλούσια γεύση σοκολάτας. Συνοδέψτε με ένα ωραίο γλυκό …
Απίστευτα αφράτο και ‘κορδονάτο’!!!
Υλικά Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο με κακάο Κάστανα βρασμένα 250 γρ Αχνη ζάχαρη 100 γρ Κακάο 100 γρ Βούτυρο 250 …
Υλικά (για 2 μεγάλα ή 3 κανονικ ά σε μέγεθος ) 6οο γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι 50 γραμμάρια μαγιά νωπή …
Μετά το χρυσό άγγιγμα του Μίδα, σειρά έχει το σοκολατένιο άγγιγμα του Παρλιάρου. Έτσι λοιπόν, τι άλλο θα μπορούσε να …
Για να γλυκάνουμε όμως την γεύση μας και την ψυχή μας, ας φτιάξουμε όμορφα και πολύ-πολύ νόστιμα κεϊκάκια κάστανου, μια …
Mont Blanc στα γαλλικά ή Monte Bianco στα ιταλικά, σημαίνει Λευκό Όρος και υποδεικνύει την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των …
Μια γλυκιά μπουκιά σοκολάτας για να αποχαιρετίσω κι εγώ την όχι και τόσο γλυκιά χρονιά που πέρασε, έχοντας την ελπίδα, …
Μια εύκολη συνταγή για γλυκιές μπουκίτσες που συνδυάζουν την σοκολάτα, το κάστανο και το κονιάκ. Υλικά: 200 γρ κάστανα …
Όταν η σοκολάτα, τα κάστανα και η καρύδα ενώνονται σε έναν εκπληκτικό συνδυασμό. Μόνο έτσι μπορώ να περιγράψω το γλυκό …
Υλικά 1.000-1.200 γρ. ακαθάριστα κάστανα (θα μας δώσουν περίπου ½ κιλό βρασμένα, αποφλοιωμένα κάστανα, γιατί έχουν μεγάλη φύρα) 130 γρ. …
H χειμωνιάτικη εκδοχή της πολυαγαπημένης Πάβλοβας, η οποία αντί για φρέσκα ανοιξιάτικα φρούτα του δάσους όπως φράουλες και μούρα ετοιμάζεται …
Στην παρακάτω σπιτική συνταγή, φτιάχνουμε έναν υπέροχο κορμό σοκολάτας με κάστανα. Συνδυάζουμε την σοκολάτα με τα κάστανα και το αποτέλεσμα …
Ένας γιορτινός κορμός με ένα υπέροχο παντεσπάνι ρολό: Υλικά: Για το κέικ: 4 αυγά 50γρ. γάλα 50 γρ. αραβοσιτέλαιο 70 …
Αυτή είναι μία παραλλαγή του Χριστουγεννιάτικου κορμού (bûche de Noël) που συνηθίζεται ιδιαίτερα στις γαλλόφωνες χώρες του πλανήτη και που …
Marron glacé (μαρόν γκλασέ η σωστή προφορά και όχι μαρόν γλασέ όπως συνθίζεται…), δηλαδή γλασσαρισμένο κάστανο, υπέροχο παρακεύασμα της γαλλικής …
Ένα υπέροχο γλυκό με ιστορία, γεύση και εμφάνιση! Βήμα βήμα θα το φτιάξουμε μαζί, γιατί δεν είναι δύσκολο.
Υλικά : Για το παντεσπάνι : 4 ασπράδια 4 κρόκους 125 γρ. ζάχαρη 1 βανίλια 50 γρ. αλεύρι 50 γρ. …