Τάρτ Τατέν Αχλαδιών
Μ΄ένα φύλλο σφολιάτας και λίγα όμορφα φρούτα έχουμε μέσα σε σύντομο χρόνο ένα λαχταριστό καραμελένιο επιδόρπιο.Η Tarte Tatin γίνεται παραδοσιακά …
Μ΄ένα φύλλο σφολιάτας και λίγα όμορφα φρούτα έχουμε μέσα σε σύντομο χρόνο ένα λαχταριστό καραμελένιο επιδόρπιο.Η Tarte Tatin γίνεται παραδοσιακά …
Ένα μελωμένο χειμωνιάτικο πιάτο! Ένα φαγητό μαγειρευτό δοκιμασμένο πολλές φορές. Γιατί εμείς τα κοκκινιστά τα αφήνουμε για το καλοκαίρι και …
Αυτή την εποχή ξεκινάνε οι γουρ’νοχαρές ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου κάποιες περιοχές της Ελλάδας ακόμη αναβιώνουν μέχρι και σήμερα.Στην …
Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές της περιοχής του Πιεμόντε (Τορίνο). …
Τις μέρες των Χριστουγεννιάτικων γιορτών τα κρεοπωλεία και τα supermarket (κυρίως) φέρνουν κρέατα τα οποία δεν τα βρίσκουμε άλλες εποχές …
Ένα εξαιρετικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, που φέρνει το όνομα αυτού του Γάλλου “ευεργέτη” μας (και μην απορείτε που τον …
…σήμερα παρουσιάζουμε μια εκδοχή του με 2-3 υλικά που του δίνουν ξεχωριστή γεύση! Συνοδεύεται (φυσικά) με μακαρόνια, αλλά και πουρέ …
Τη συνταγή τη βρήκαμε σε περιοδικό, αλλά τη διασκευάσαμε λίγο, προσθέσαμε κάποια υλικά και στο τέλος όλοι έγλειφαν τα δάχτυλά …
Τα υλικα της εποχης αλλα και οι γιορτες, μας φερνουν γλυκοξινες γευσεις στο τραπεζι. Ετσι ενα ωραιο κομματι νουα απο …
Tα μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα δεν είναι τα πραγματικά μάγουλα της αγελάδας ή του βοδιού, αλλά ο μυς του μάγουλου …
Η παστιτσαδα, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο της Κορφιατικης κουζινας, που φτιαχνεται με κοκορα αλλα και με μοσχαρι. Στην ουσια ειναι …