Σπιτική Μαρμελάδα με λίγη ζάχαρη
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου να φτιάξω μαρμελάδα και ας φτιάχνω γλυκά συχνά. Ας δούμε τα υλικά μας. 2 κιλά …
Δεν είχα δοκιμάσει ποτέ μου να φτιάξω μαρμελάδα και ας φτιάχνω γλυκά συχνά. Ας δούμε τα υλικά μας. 2 κιλά …
ίπαμε να διευρύνουμε αυτό το γευστικό θέμα, φθινόπωρο που είναι, με μια μηλόπιτα μιας τρίτης, εντελώς διαφορετικής λογικής, με καταγωγή …
Η σούπα αυτή είναι 100% νηστίσιμη. Είναι για μένα η απόλυτη χειμωνιάτικη σούπα. Πλούσια, θρεπτική, αρωματική, χουχουλιάρικη, μια σούπα διαφορετική …
Αφού την παρέλαβα (κομμένη) την καθάρισα στην φλούδα μ’ ένα βρεγμένο πανί. Έστρωσα ένα ταψί με χαρτί ψησίματος την έβαλα …
Το καλοκαίρι έχει τόση μεγάλη ποικιλία φρούτων, που συχνά δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Μερικά από αυτά δίνουν τις ωραιότερες …
Μια συνταγή από τα παλιά βάζω σήμερα και με πολύ παλιές φωτό. Η συνταγή όμως είναι νοστιμότατη, χειμωνιάτικη και φρουτένια. …
Μια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, …
Τις μέρες των Χριστουγεννιάτικων γιορτών τα κρεοπωλεία και τα supermarket (κυρίως) φέρνουν κρέατα τα οποία δεν τα βρίσκουμε άλλες εποχές …
Υλικά συνταγής 2 φύλλα μπακλαβά ή 1 φύλλο σφολιάτας 4 ξινόμηλα κομμένα σε κύβους 150γρ. ζάχαρη ½ φλιτζ. σταφίδες ξανθές …
Ότι πιο γρήγορο… για ένα ωραίο κέρασμα, ή για να γλυκαθείτε χωρίς πολλές δυσκολίες και σκεύη (και μην μου πείτε …
Είναι τα ολλανδικά appelflappen (ενικός: appelflap), ατομικές τριγωνικές μηλόπιτες φτιαγμένες με τραγανή, βουτυρένια σφολιάτα και γεμισμένες με τριμμένο ξινόμηλο, μαύρη …
Για τη ζύμη: 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου ή 125 γρ. φυτική μαργαρίνη και 125 γρ. βούτυρο γάλακτος …
Υλικά 1 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του χυμό 2 πορτοκαλιών 1/2 φλ. ηλιέλαιο 1/2 φλ. κονιάκ 3 κ. …
Διαλέγω να κλείσω την εβδομάδα γλυκά, με μια μαρμελάδα χειμωνιάτικη. Σε λίγο καιρό ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα και θα …
Μέρες τώρα ήθελα να κάνω μια μηλόπιτα διαφορετική. Εύκολη, γρήγορη, ευέλικτη. Πάνω εκεί που λέω δεν θα κάνω τίποτα για …
Όλα τα αρώματα και οι γεύσεις του Φθινοπώρου κλεισμένα σε μια πίτα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 350 γρ. αλεύρι …
Είμαι σίγουρη, φυσικά, ότι επειδή η κομπόστα είναι από τα πιο συνηθισμένα εδέσματα στο τραπέζι μας και δεν υπάρχει οικογένεια …
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18-20 εκ.: Για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι …