Γαλλικός κρασάτος κόκορας ή coq au vin
Δεν είναι τυχαίο που ο κόκορας γίνεται κρασάτος και η κότα μιλανέζα ή σούπα. Το κρασί μαλακώνει το σκληρό κρέας …
Δεν είναι τυχαίο που ο κόκορας γίνεται κρασάτος και η κότα μιλανέζα ή σούπα. Το κρασί μαλακώνει το σκληρό κρέας …
Πρόκειται για το suure mocke (σε ακριβή μετάφραση: ” ξινοκόμματο” , “ sour loaf” ) ένα μοσχαρίσιο μαριναρισμένο και σιγομαγειρεμένο κρέας …
40-50 χοντρούς χοχλιούς 2 κουταλιές της σούπας ανθό αλατιού (θαλασσινό ακατέργαστο αλάτι, αν δεν έχετε από το κανονικό) ελαιόλαδο 1 …
2-1/2 κιλά χοιρινή σπάλα 1 κ.σ. μουστάρδα με βότανα λίγο ελαιόλαδο 1 μήλο αλάτι πιπέρι φρέσκα βότανα (θυμάρι -δεντρολίβανο) Για …
Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές της περιοχής του Πιεμόντε (Τορίνο). …
“Στρακόττο” (stracotto ή στο τοπικό ιδίωμα stracòt) στα ιταλικά σημαίνει παραβρασμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενα κοκκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο ανακατεύτηκε …
Η πλέον παραδοσιακή συνταγή για μαγείρεμα κυνηγιού.
Eκτός από καταπληκτικό στιφάδο, το αγριογουρουνάκι μας έγινε και καταπληκτικό στη γάστρα.
Το καλύτερο εστιατόριο, το σπίτι σας…….. Υλικά 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μεγάλα κομμάτια 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 …
Ένα χειμωνιάτικο φαγάκι, όπως το έκανε η γιαγιά μου.
2 κιλά σιδηρόδρομος μοσχαρίσιος 2 καρότα 2 κλωνάρια σελερι 1 κρεμμύδι 1 μπουκάλι αγιωργίτικο κόκκινο κρασί 1 λίτρο ζωμό κότας …