Σουπιά λεμονάτη
Νόστιμο και ελαφρύ φαγητό που γίνεται το ίδιο νόστιμο και με καλαμαράκια!
Νόστιμο και ελαφρύ φαγητό που γίνεται το ίδιο νόστιμο και με καλαμαράκια!
Anyway, τα καλά υλικά θέλουν απλές συνταγές και έτσι τον φρέσκο αρακά μου και τις αγκιναρούλες τις έφτιαξα μαζί, σαν …
Οι ντολμάδες είναι αγαπημένο φαγητό στο σπίτι μας. Με όποιο περιτύλιγμα και με όποια γέμιση, καταφέρνουν πάντα να κερδίζουν το …
Υλικά 2 φλ κριθαράκι 2 κουταλιές βούτυρο αλατισμένο, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ¼ …
Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ καρότου με ελαιόλαδο που είχα δει σε ιταλικό περιοδικό ποικίλης ύλης κάποια στιγμή. Αντέγραψα τη …
Υλικά 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό …
Παραμύθι, μύθι, μύθι: Το κουκί και το ρεβίθι εμαλώνανε στη βρύση. Και περνάει η φακή και τα βάζει φυλακή. Και …
Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε θα φτιάξω… Αλλά οι …
Είμαστε λάτρεις του καλού ψαριού και αυτό φαίνεται και από τις πάμπολλες διαφορετικές συνταγές που έχουμε για ψάρια. Και πώς …
Δυο πράγματα θέλω να επισημάνω για τη συγκεκριμένη συνταγή, όπου το πρώτο είναι θέμα γαστρονομικής κουλτούρας και έχει να κάνει …
Ένας πολύ ωραίος τρόπος για να μαγειρέψουμε τα ξερά φασόλια, είναι να τα κάνουμε βραστά, μαζί με σέσκουλα. Μαζί με …
1/4 φλ. ελαιόλαδο 12 αγκινάρες καθαρισμένες 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες …
Πεντανόστιμες αγκινάρες με συνταγή από την Πόλη που το κάνει να μελώνει στην κατσαρόλα και να μην το χορταίνουμε. …
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσουμε τα θαλασσινά που τόσο αγαπάμε. Συνδυάζει γεύσεις οικείες σε ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται κι …
Γευστικός αρακάς από τον Ανδρέα Λαγό! 1/2 κιλό αρακά, 1 κρεμμύδι, 1 σκελ. σκόρδο, 4 κρεμμύδια φρέσκα, 2 καρότα, 2 …
Η πολίτικη σαλάτα δεν χρειάζεται συστάσεις! Είναι από τις πιο γνωστές χειμωνιάτικες σαλάτες, όχι άδικα. Έχει το πλεονέκτημα ότι διατηρείται …
Αν σας αρέσει να “πειράζετε” τις παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, σας δίνω μια ιδέα για ένα διαφορετικό πρασόρυζο. Εύκολο, …
Κυνήγι. Δασόβιο αγριογούρουνο μαριναρισμένο με κρασί και σιγομαγειρεμένο με λαχανικά και κάστανα, στη γάστρα ή στην κατσαρόλα. Το εξαιρετικό κρέας …
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες, με κάθε λεπτομέρεια, που κάνουν τη διαφορά. 2 αφράτα λάχανα 700 γρμ ψιλοκομμένο …
Λίγοι θα τους αντισταθούν! Κάθε χρόνο οπωσδήποτε κάποια από τις μέρες των εορτών θα φτιάξουμε λαχανοντολμάδες με κιμά. Πολλές χρονιές …