Μπαμπάδες !!!
Να σας κεράσω… Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί Μπαμπάδες…
Να σας κεράσω… Υπέροχοι, λαχταριστοί, μοναδικοί Μπαμπάδες…
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 ml γάλα χλιαρό …
Εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα!!! Την επόμενη φορά διπλή δόση!!!
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 260 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 40 γρ κακάο 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ 100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο 250 ml γάλα χλιαρό …
Υλικά 25γρ μαγιά νωπή (1κυβο) 60ml νερό χλιαρό 60ml γάλα φρέσκο 60 γρ βούτυρο 60γρ ζάχαρη 3 αυγά 3 κούπες …
Υλικά για τα μπαμπαδάκια 1 κυβάκι (25γρ.) μαγιά νωπή 60ml γάλα 60ml νερό 60γρ.βούτυρο λιωμένο 60 γρ.ζάχαρη Μια πρέζα αλάτι …
Υλικά για 6 – 8 άτομα 5 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη) 500 γρ. ψωμί ολικής άλεσης, κομμένο σε …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Τί λέτε… συμφωνείτε να κλείσουμε γλυκά το φαγοπότι με ένα νηστήσιμο, ολόχρυσο ραβανί (ή ρεβανί στα μέρη μας) χωρίς ίχνος …
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τις ημέρες της Αποκριάς και κυρίως την εβδομάδα της Τυρινής συνηθίζονται τα γλυκά με βάση …
Υλικά Σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αυγά 7 …