Γιορτινή γεμιστή κότα ή κούβα ( γαλοπούλα)
Και με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι μικρές εισαγόμενες ποικιλίες γαλοπούλας, αρχίσαμε κι εδώ …
Και με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι μικρές εισαγόμενες ποικιλίες γαλοπούλας, αρχίσαμε κι εδώ …
Τα πουλερικά ήταν ανέκαθεν οι πρωταγωνιστές στο τραπέζι των Χριστουγέννων.Καλοθρεμμένες κότες ή κοκόρια, πάπιες, χήνες και αργότερα γαλοπούλες γεμίζονταν με …
Νόστιμο γιορτινό πιάτο, που μπορεί να το δει κανείς και σαν στολίδι του τραπεζιού. Οι γεμισμένες κολοκύθες συνηθίζονται πια πολύ …
Με την προοπτικη της σκληρής λιτότητας που θα βιώσουμε πάλι στο πετσί μας, δεν είναι εποχή για να ανεβάζουμε γκουρμέ …
Γευστικό και εμφανίσιμο φαγητό. φρεσκα ψαρακια ή φιλετο γλωσσας κατεψυγμενο βουτυρο φρεσκο αγελαδος λιγες γαριδες (εαν δεν εχουμε δεν πειραζει) …
200 γρ. κάστανα 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι 50 …
Υλικά Για το Ρυζόγαλο 250 γρ. ρύζι 1 λίτρο γάλα 100 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Για τη μους σοκολάτας …
Το γεμιστό καπόνι, είναι το παραδοσιακό, οικογενειακό, κυρίως πιάτο, για τα Χριστούγεννα. Κάτι σαν σημείο αναφοράς για αυτές τις γιορτές …
Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά , του …