Γαλακτομπούρεκο – Μπακλαβάς! Τα λόγια περισσεύουν!
Σήμερα φτιάχνουμε μία όχι τόσο κλασική συνταγή για γαλακτομπούρεκο αλλά παραλλαγή αυτού προσθέτοντας καρύδια, τα οποία όμως ταιριάζουν τέλεια με …
Σήμερα φτιάχνουμε μία όχι τόσο κλασική συνταγή για γαλακτομπούρεκο αλλά παραλλαγή αυτού προσθέτοντας καρύδια, τα οποία όμως ταιριάζουν τέλεια με …
Πώς ξεχωρίζει και πώς γίνεται να φτιάξεις ένα καλό Γαλακτομπούρεκο; Όλα παίζουν τον ρόλο τους, ακόμα και το μέγεθος ή …
Αγαπημένη παιδική γεύση που ήθελα καιρό τώρα ν’ αναπαράγω. Για την επιτυχία της παστουρμαδόπιτας (ή πίτα Καισάρειας) παίζει ρόλο η …
Υπάρχει ένα γλυκάκι σιροπιαστό κι αγαπημένο που ακούει στο όχι και τόσο κομψό όνομα “πατσαβουρόπιτα”. Για την παρασκευή του φτιάχνουμε …
Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 180 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Υλικά για την κρέμα 1 κιλό φρέσκο γάλα, …
Και να λοιπόν αυτό το στρούντελ. Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα με τα βύσσινα από την προηγούμενη μέρα και να …
Εξαιρετικα,φανταστικα,θεικα,πεντανοστιμα τριγωνα πανοραματος… Εσεις απλα δοκιμαστε τα.. Δικα σας!!!
Αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς. Μικρές, γλυκιές και ζουμερές μπουκίτσες απόλαυσης, ιδανικές για να κλείσετε τα …
Τραγανό, ξεροψημένο φύλλο, που κλείνει μέσα του πεντανόστιμη κρέμα σιμιγδαλιού με άρωμα βανίλιας και μαστίχας. Από τα πιό νόστιμα γαλακτομπούρεκα …
Τραγανο, κριτσανιστο ελαφρα σιροπιασμενο πολιτικο φυλλο εκλεισε μεσα του βελουδινη κρεμα πορτοκαλι και ηρθε και τα αγκαλιασε απαλα ενα ελαφρυ …
Γαλακτομπούρεκο το Εορταστικό!Ο παραδοσιακός τρόπος προετοιμασίας αυτού του σιροπιαστού γλυκού είναι φύλλα και κρέμα στο ταψί. Οι “Ιστορίες Κουζίνας” σας …
ΥλικάΓια την κρέμα 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 1 πορτοκάλι, το ξύσμα του …
Δε σου πάει από το μυαλό ότι αυτό το γλυκό είναι νηστίσιμο!!! Για όσους νηστεύουν και για όσους θέλουν ένα …
1/2 κιλό φύλλο κρούστας 2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 1 κούπα νερό 1/2 κούπα ζάχαρη 1 βανίλια 2 …
Το γαλακτομπούρεκο είναι ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με φύλλο κρούστας, κρέμα από σιμιγδάλι και …
Υλικά για μικρό ταψάκι 1/2 κιλό φύλλο κρούστας τύπου Βηρυτού η φρέσκο φύλλο κρούστας 250 γρ.βούτυρο γάλακτος(εγώ χρησιμοποιώ lurpak) Κρέμα …
Ένα γαλακτομπούρεκο χορταστικό, όλο γεύση, με πολύ σιρόπι που μοιάζει πάρα πολύ με το αρτύσιμο και ικανοποιεί άριστα τον ουρανίσκο …
Η πιο αγαπημένη πίτα του χειμώνα και της άνοιξης, για τους περισσότερους είναι η γαλατόπιτα, ειδικά για την περίοδο των …
Υλικά: 1 κιλό γάλα 300 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 2 κ.σ. κόρν φλάουρ 2 βανίλιες 1 κ.σ. βούτυρο …
Κρύο επικρατεί σήμερα σε όλη τη χώρα και μιας και δεν μπορούμε να βγούμε έξω λόγω της κακοκαιρίας λέμε να …