Τσουρέκια τέλεια με ζαχαρούχο
Αυτά τα τσουρέκια τα έχουν όλα! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσουν ξανά και ξανά. Χωρίς ζυγαριά τα φτιάχνουμε …
Αυτά τα τσουρέκια τα έχουν όλα! Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσουν ξανά και ξανά. Χωρίς ζυγαριά τα φτιάχνουμε …
Εύκολα τσουρέκια με έντονη γεύση πορτοκαλιού.
Στις παλιές νοικοκυρές η τέλεση των τσουρεκιών τους ήταν ολόκληρη ιεροτελεστία. Τα παιδιά εναγωνίως περίμεναν να βουτήξουν τα χεράκια τους …
1 κιλό και 2-3 χούφτες ακόμα αλεύρι (για τσουρέκια, εγω χρησ.το ROBIN) 50 γρ. μαγια φρέσια ή 25γρ μαγιά ξηρή …
Φτιαγμένο από ζύμη μπριός, περιέχει αμυγδαλάκια και κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, παίρνει το σχήμα ενός περιστεριού που πετάει και καλύπεται …
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΝΕΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ… ΚΑΙ ”ΕΛΑΦΡΙΑ” ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:1 kg ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ 200 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ 200 gr ΓΙΑΟΥΡΤΙ …
Οι “βενετσιάνες” (veneziane) ειναι πεντανόστιμα αφράτα μπριοσάκια με επικάλυψη κρεμας ζαχαροπλαστικής, πασπαλισμένα με ζάχαρη και γρανέλλα ζάχαρης. Καθαρά ιταλικό παρασκεύασμα, …
Τσουρέκι πανεύκολο, πανγρήγορο (δεν υπάρχει τέτοια λέξη!), πεντανόστιμο και αφράτο!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 25/04/2013 – ΤΣΟΥΡΕΚΙ – ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Φέτος το Πάσχα είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να σας ετοιμάσουμε τσουρέκια και κουλουράκια διαφορετικά από τα κλασσικά και αγαπημένα! Φυσικά …
Υλικά 1 κιλό αλεύρι σκληρό 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα χλιαρό 1 κύβος μαγιά νωπή 250 γρ. ζάχαρη 200 γρ. Flora …
Πέρσι είχα κάνει ένα αφιέρωμα σε Πασχαλινές συνταγές και το ίδιο θα επιχειρήσω και φέτος. Ξεκινάω με αυτό το εύκολο …
Την Γκόλφω την “γνώρισα” μέσα απο το Facebook και την Ομάδα της που λέγεται “Οι συνταγές της Γκόλφως” . Είναι …
Γλύκισμα φίνο, αν και του τηγανιού, παραδοσιακό, αν και απολύτως διαχρονικό. Είναι τέλειες, λέμε!
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους …
Σήμερα προτείνω να φτιάξουμε υγιεινά, νοστιμότατα και μυρωδάτα Σταφιδόψωμα για ένα υγιεινό πρωινό ή κολατσιό, εύκολα και πολύ οικονομικά. Μπορούμε …
Αυτό το τσουρέκι το φτιάχνω χρόνια. Πάσχα, Χριστούγεννα και γιορτινά πρωινά το έχουμε στο τραπέζι μας. Σκέτο αλλά και με …
ΥΛΙΚΑ 250 γρ αλευρι200γρ ζαχαρη150 γρ αμυγδαλα ολοκληρα 2 αυγα 2κροκοιξυσμα απο ενα λεμονιξυσμα απο 1 πορτοκαλι…
Αφράτα, μαλακά κρουασάν φτιαγμένα με μία ιδιαίτερη ζύμη με ρικότα. Η ρικότα (ricotta) δεν είναι ακριβώς τυρί, όπως συνηθίζουμε να …