Λαχανικά τουρλού για την κάθε… ζουμπουρλού!
Δεκαεννέα (19) υλικά σε μία συνταγή σίγουρα δεν τα λες και λίγα… Και μόνο να τα μαζέψεις και να τα …
Δεκαεννέα (19) υλικά σε μία συνταγή σίγουρα δεν τα λες και λίγα… Και μόνο να τα μαζέψεις και να τα …
Όπως λοιπόν ο χειμώνας για την κουζίνα μου σημαίνει κάστανο και ρόδι, έτσι για το καλοκαίρι το πρώτο που θα …
Εύκολο και οικονομικό φαγητό που δε στερείται τίποτα σε γεύση και είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες της νηστείας και …
Υλικά 1 κιλό πατάτες 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη 1 ντομάτα τριμμένη 1 κουτ. …
Η ανάρτηση αυτή προοριζόταν για χθες. Δυστυχώς δεν πρόλαβα οπότε η συνταγή με τους λαχανοντολμάδες σήμερα, και μια που δεν …
Υλικά 1 μεγάλο λάχανο (2 ½ κιλά περίπου) 1 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο+χοιρινό) 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 1 κρεμμύδι …
Σήμερα μαγειρεύουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της Κοζάνης που μαγειρεύουν κάθε χρόνο τουλάχιστον 2-3 φορές οι Κοζανίτες τα …
Ένα από τα φαγητά που θεωρούνται “μπελαλίδικα” που όμως, αν είναι πετυχημένα, μπορούν να είναι α-πε-ρί-γρα-πτης νοστιμιάς!!! Και μπορεί η …
Οι λαχανοντολμάδες σε μια διαφορετική εκδοχή. Ελαφριά αλλά και πολύ νόστιμη. Τρεις λαχανίδες μεγάλες. (Τα λένε και μαπολάχανα η μαυρολάχανα …
Απίθανοι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες με κιμά!
Μια ιδιαίτερη συνταγή. Περιέχει αρκετά μπαχαρικά που δίνουν μια ξεχωριστή ελαφριά γεύση.
Ο καπαμάς (kapama) είναι μία τεχνική μαγειρικής με βάση το αρνίσιο ή το μοσχαρίσιο κρέας, που τσιγαρίζεται σε ελαιόλαδο και …