ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΙΣ ΚΕΜΠΑΠ
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με αρνί μπούτι. 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 1/4 φλιτζάνι …
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο με αρνί μπούτι. 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 1/4 φλιτζάνι …
Το ‘μορφωμένο λάχανο’ και δεδομένος πια βασιλιάς της λαϊκής πολύ άρεσε σ’ έναν άλλον βασιλιά, επιρρεπή στις τέχνες, την μόδα …
Μια παραδοσιακή κιμαδόπιτα με τον τρόπο που την έκανε η γιαγιά μου, απλή, χωρίς πολλά υλικά, μα τόσο νόστιμη και …
Είναι μερικές συνταγές που δεν κρύβουν κάποια ιδιαίτερη σημασία, τι σημασία να έχει μια καροτοσαλάτα που μπορεί να σκεφτεί ο …
4 φύλλα φρέσκο λάχανο (που θα τα κάνουμε “τουρσί” ατάκα κι’ επί τόπου) 300 ml ξύδι από λευκό κρασί 1 …
200 γρ. φύλλα σπανάκι ¼ ματσ. μυρώνια ¼ ματσ. καυκαλήθρες ¼ ματσ. μαϊντανό ¼ ματσ. κάρδαμο 3 κλων. σέλερι …
Είναι ένα πιάτο που περιέχει μοσχαράκι σε λεπτές λωρίδες, το οποίο μαρινάρεται σε άσπρο ξύδι, σόγια και διάφορα μυρωδικά και …
Πρόκειται για μετατροπή ενός από τα πιο καυτερά ινδικά πιάτα (η παρούσα παραλλαγή δεν είναι και τόσο, εκτός αν αυξήσουμε …
Η παράδοση τις φακές τις θέλει λιτές και απέριττες. Με ένα – δυο δαφνόφυλλα, λίγη ρίγανη, χυμό ντομάτας, ξίδι …
Το γκαθπάτσο ε ίναι μάλλον η δημοφ έστερη συνταγή της ισπανικής κουζίνας, αλλά σίγουρα και μία από τις πιό αρχαίες …