Γιαννιώτικο σιροπιαστό !!!
Υπέροχο Γιαννιώτικο σιροπιαστό, προλαβαίνετε να το φτιάξετε για αύριο του Αϊ Γιάννη 500 γρ φύλλο κρούστας 300 γρ ινδική καρύδα …
Υπέροχο Γιαννιώτικο σιροπιαστό, προλαβαίνετε να το φτιάξετε για αύριο του Αϊ Γιάννη 500 γρ φύλλο κρούστας 300 γρ ινδική καρύδα …
Δεν έχετε φάει παρόμοιο.. ή το έχετε χρυσοπληρώσει.. Εδώ όλα τα μυστικά από τον Άκη Πετρετζίκη! Λίγα μυστικά ακόμα Την …
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. λεπτό φύλλο κρούστας για μπακλαβά (18 φύλλα περίπου) 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο …
Μ αρέσουν οι συνταγές που έχουν λίγη ταλαιπωρία και πολύ νοστιμιά…
Υλικά 225 γρ φύλλα Βηρυτού 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο Για το σιρόπι 1 κούπα ζάχαρη μισή κούπα μέλι 1 κούπα …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 38 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα η φυστικια …
Ένα σιρόπι που κανονικά θα μέλωνε μελομακάρονα, μια συσκευασία κανταΐφι που θα γινόταν κανταΐφι με καρύδια, λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα που περίσσεψαν από …
Η αλήθεια είναι ότι ο χασλαμάς μοιάζει με το μελομακάρονο κι αν σκεφτώ ότι σε κάποιες περιοχές έβαζαν και καρύδια …
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16-18 κομμάτια 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου 1 κούπα αμύγδαλα και καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 κούπα …
Παραδοσιακός και υπέροχος. 1 κιλό φύλλο για μπακλαβά 1 κούπα λιωμένο βούτυρο μπερδεμένο με 1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο 1 κιλό …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Το κιουνεφέ καταϊφι, αυτό το ετερόκλητο υπέροχο γλυκό ταξίδεψε στον χώρο και τον χρόνο κι από την Τουρκία έφτασε στην …
Υλικά 7 φύλλα κρούστας για γλυκά 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1/2 κλωναράκι φρέσκιας βανίλιας (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού …
Υλικά Για τα γαλακτομπούρεκα Γάλα 1 λίτρο Βούτυρο 250 γρ Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι (ψιλό) 1 ποτήρι νερού …
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τις ημέρες της Αποκριάς και κυρίως την εβδομάδα της Τυρινής συνηθίζονται τα γλυκά με βάση …
Παντός καιρού γλυκάκι το γαλακτομπούρεκο. Κατά γενική ομολογία αρέσει στους περισσότερους. Νομίζω ότι είναι ότι χρειάζεται αυτήν την περίοδο μετά …
Υλικά Για την κρέμα 170γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε τρία μέρη (50+50+100 γρ. ) 500γρ. κρέμα γάλακτος 500γρ. …
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά …
Και αν ο μπακλαβάς, δεν είναι «γωνία»… δεν λέει! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπακλαβά, όλα τα κομμάτια «παίζουν» εξίσου καλά. …
Ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου! Ένας μπακλαβάς που είναι καλύτερος και από ζαχαροπλαστείου! Yλικά 1 1/2 πακέτα …