ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΟΤΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ // BRIOCHE COL TUPPO
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Κι εγώ αυτοσχεδίασα φτιάχνοντας αυτά τα ταρτάκια, έβαλα μέσα την μαρμελάδα και διακόσμησα με μια φράουλα από τις καλύτερες φράουλες …
540 γρ. τόνος σε νερό, πολύ καλά στραγγισμένος 3 ασπράδια αυγού 1 κρόκος αυγού 4-5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη 1 …
Υλικά – 2 αυγά + 2 κρόκοι επιπλέον – 4 κ.σ. κονιάκ – 2 κ.σ. ελαιόλαδο – 1 κ.γ. αλάτι …
Πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα με την εύκολη και απλή διαδικασία του “sleep bread” της Focaccia.Αυτή η διαδικασία της ζύμωσης έχει …
Φτιαγμένο από ζύμη μπριός, περιέχει αμυγδαλάκια και κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, παίρνει το σχήμα ενός περιστεριού που πετάει και καλύπεται …
Υλικά Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 γρ. κακάο, κοσκινισμένο 200 γρ. βούτυρο αγελάδας …
Υλικά Για την ζύμη: 350 γραμ, αλεύρι 40 γραμ, μαγιά 2 κουταλιές της σούπας μέλι 1 φλιτζ. χλιαρό γάλα 3 …
Μικρές ροδοκόκκινες, ατομικές τάρτες, με φράουλες και μήλο, μέσα σε ένα τραγανό και απίστευτα μπισκοτένιο ζυμάρι πολύ αρωματικό, χάρις στα …
Το Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα, είναι ένα παραδοσιακό είδος ψωμιού, το οποίο ετοιμάζεται τη Μ. Πέμπτη, ή το Μ. Σάββατο, για …
Μια ιδέα και για τον Άγιο Βαλεντίνο που φέτος πέφτει ακριβώς στη μέση των επταήμερων εκδηλώσεων για το νέο έτος. …
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους …
Ένα νοστιμότατο κέικ με μήλα χαμηλό σε λιπαρά, χωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς ζάχαρη με πολύ λιγότερο από 70 θερμίδες …