Εύκολα Λουκανικοπιτάκια
Ξέρεις αυτές που είναι πάνω στο τραπέζι και πας έρχεσαι και τρως! Θα σε βολέψουν και για τα ταπεράκια του …
Ξέρεις αυτές που είναι πάνω στο τραπέζι και πας έρχεσαι και τρως! Θα σε βολέψουν και για τα ταπεράκια του …
Το ζύμωμά του αποτελεί μια ιεροτελεστία όπου οι γυναίκες τραγουδούν «Ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να …
Τις ώρες των περιπλανήσεων στα περιοδικά και το διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτή την κρέμα που όπως έλεγε εκεί που …
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Αυτή η συνταγή είναι η τελευταία πριν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και, φυσικά, είναι γλυκιά, γιατί έτσι γλυκά πρέπει …
Ένα πολύ αφράτο κέικ που η υφή του μοιάζει λίγο με τσουρέκι και είθισται να τρώγεται τα Χριστούγεννα. Υλικά για …
400ml. γάλα 250ml. κρέμα γάλακτος 200γρ. μέλι 2 κρόκοι αυγού 1 λοβό βανίλιας
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
Υλικά για το παντεσπάνι • 5 αυγά •150γρ ζάχαρη •250γρ αλεύρι •1 βανίλια •1 πρέζα αλάτι •1 μπέϊκιν •2 κουταλιές …
Εύκολα κορδονάτα τσουρέκια με προζύμι μαγιάς! Όταν πριν αρκετά χρόνια δημοσίευσα τη συνταγή μου για τα τσουρέκια με φυσικό προζύμι …
Είναι απλά υπέροχα, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!! Λίγα μυστικά ακόμα Αν δείτε οτι παίρνουν πολύ χρώμα μπορείτε να …
Υλικά για 8 ατομικές φόρμες ή για ταρτιέρα 25 εκ.: Ζύμη 250 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 10 …
Είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα να καλωσορίσουμε το Νέο Έτος με νόστιμα σπιτικά πιάτα αλμυρών & γλυκών. Όσον αφορά το …
Συνηθίζεται να φτιάχνεται πριν από 1-2 ημέρες ανήμερα Χριστουγέννων. Την επιφάνειά του την στολίζουν με Σταυρό, ολόκληρα καρύδια με το …
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Υλικά για 24 μάφιν ή μία στογγυλή φόρμα 26 εκ.: 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης …
Υλικά για τη γέμιση: 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα 4 μεγάλα μπισκότα ολικής αλέσεως, θρυμματισμένα 2/3 φλιτζ. …
Δεν είχα προσθέσει ποτέ κρόκους αυγών που έχει η κλασική συνταγή, επειδή το θεωρούσα δύσκολο σημείο να το ενσωματώσω …
Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..
Λίγο εκτός εποχής σήμερα, αλλά η κολοκύθα ήταν στη βεράντα μήνες έπρεπε να χρησιμοποιηθεί, κρίμα να την πετάξω. Είναι δε …