Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
…
Αν θέλουμε μια εύκολη, πολύ νόστιμη, γρήγορη και ιδιαίτερη σάλτσα, για τα ζυμαρικά μας, αυτή εδώ, με χωριάτικα λουκάνικα είναι …
Μια υπέροχη και πολύ γευστική σάλτσα. Μπορούμε να την φτιάξουμε πολύ γρήγορα και με απλά υλικά που έχουμε πάντα στην …
Η επιλογή των λαχανικών είναι βασικά θέμα προσωπικού γούστου; από τα βασικά είναι το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, …
Σε διάφορες συνταγές με οτρακόδερμα (γαρίδες και καραβίδες) που σας έχω δώσει κατά καιρούς σας έχω περιγράψει το πως φτιάχνω …
Νόστιμη μαρινάρα για για λευκά κρέατα: χοιρινό, κοτόπουλο, κουνέλι
Μια σάλτσα σε ικανή ποσότητα για τις εβδομαδιαίες ανάγκες της οικογένειάς μας, που χρησιμοποιούμε τόσο σαν βάση πίτσας όσο και …
Φτιάξτε πανεύκολα σπιτικούς κύβους λαχανικών και κρέατος για να δίνετε υπέροχη γεύση στα φαγητά σας.Κύβοι λαχανικών4 μεγάλα καρότα200 γρ σέλινο2 …
Μια πάρα πολύ νόστιμη και ελαφριά σάλτσα, για όλα τα ζυμαρικά μας.Με όλη τη φρεσκάδα και την οξύτητα του γιαουρτιού, …
Κύβοι ζωμού λαχανικών, για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ως κρύο ορεκτικό, με τη συνοδεία κάποιου κρέατος ή ως γαρνιτούρα …
Μια πολύ νόστιμη σάλτσα, τέλειο συνοδευτικό σε μακαρονάδες, που μπορεί να αντικαταστήσει τη μπολονέζ (σάλτσα με κιμά). Είναι ιδανική για …
Υλικά συνταγής 30ml. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 90γρ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 150ml. πορτοκάλι (ο χυμός του) 120ml. …
Υλικά συνταγής 3 αβοκάντο καθαρισμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 1 σκελίδα σκόρδο 1 γλυκολέμονο – λάιμ (ο χυμός …
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για σάλτσα ζυμαρικών Υλικά 1 κιλό όριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι 4 σκελίδες σκόρδο 3 κουταλιές της …
Υλικά: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές της σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά …
Βασική συνταγή για σκούρο ζωμό βοδινού. Τον χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε την γεύση σε μαγειρευτά, σάλτσες, σούπες αλλά και σαν …
Υλικά 1 αβοκάντο μεγάλο ή 2 μικρά 1 ντομάτα, σε χονδρά κομμάτια, χωρίς τα σπόρια 1 μικρό κρεμμύδι, σε χοντρά …
Η περουβιανή σάλτσα ταιριάζει με ψάρι, κρέας ή πουλερικά ή μέσα σε πίτα για σουβλάκι (αντί για τζατζίκι)…