Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες και μυζήθρα
Υλικά συνταγής κουνέλι: 1 περίπου 1,5- 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες κρεμμυδάκια για στιφάδο: 1 κιλό καθαρισμένα, ολόκληρα ζωμός κότας …
Υλικά συνταγής κουνέλι: 1 περίπου 1,5- 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες κρεμμυδάκια για στιφάδο: 1 κιλό καθαρισμένα, ολόκληρα ζωμός κότας …
Το κρέας τους θυμίζει πάπια. Είναι σκούρο, μεταξένιο, συγκριτικά λίγο, αλλά πολύ νόστιμο. Όταν συνδυάζεται με τα πορφυρά λαχανικά γίνεται …
Στα χνάρια του ριζότο με αποτέλεσμα που θα ζήλευε η ιταλική γεύση. Καπνιστό και μελωμένο κριθαράκι με απάκι. Πλούσιο σε …
2-1/2 κιλά χοιρινή σπάλα 1 κ.σ. μουστάρδα με βότανα λίγο ελαιόλαδο 1 μήλο αλάτι πιπέρι φρέσκα βότανα (θυμάρι -δεντρολίβανο) Για …
Γιορτινό ρολό κρέατος με γέμιση ομελέτα! Αυτην την συνταγή κάποτε την έφτιαχνα πολύ συχνα, δεν έλειπε σχεδόν απο κανένα γιορτινό …
Γιουβέτσι λέμε το φαγητό με κρέας που ψήνεται σε πήλινο πλατύ σκεύος και το σκεπάζουμε. Στην Τουρκία ονομάζεται Guvec, στα Βαλκάνια …
Περιλαμβάνει κρέας, συνήθως αρνί αλλά και εναλλακτικά μοσχάρι ή κοτόπουλο, τηγανητές μελιτζάνες, άλλα λαχανικά όπως πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες …
Ακρως καλοκαιρινό φαγάκι τα γεμιστά λαχανικά…Τα γεμιστά μας αρέσουν γενικά πολύ. Ιδιαίτερα οι πιπερο-ντομάτες, αλλά και τα κολοκυθάκια. Εμένα με …
1/4 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι χοντροτριμμένο ή κοπανιστό μαύρο πιπέρι 4 φιλέ-μινιόν των 100 γρ. και πάχους 4 εκ. 1 …
“Στρακόττο” (stracotto ή στο τοπικό ιδίωμα stracòt) στα ιταλικά σημαίνει παραβρασμένο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενα κοκκκινιστό μοσχαράκι, το οποίο ανακατεύτηκε …
Υλικά: Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας …
Μια ιδέα από τα παλιά. Μακαρόνια της γιαγιάς με κάποιες προσθήκες από την δική μας εποχή!! Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια …