Γιαουρτίνη Λέσβου
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ | Μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή για ένα γλυκό με πρωταγωνιστή το γιαούρτι από το lesvoskitchen.gr. Πρόκειται για ένα κέρασμα αλλοτινών …
ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ | Μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή για ένα γλυκό με πρωταγωνιστή το γιαούρτι από το lesvoskitchen.gr. Πρόκειται για ένα κέρασμα αλλοτινών …
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όπως ακριβώς τη παρουσίασε στο μπλόγκ του. Είναι η πιο νόστιμη πάστα φλώρα που έχω …
ΑΦΡΑΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΡΕΒΑΝΙ!!!! Χτυπάμε 5 αυγά(σε θερμοκρασία δωματίου), με 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 5 λεπτά Προσθέτουμε,1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα …
Υλικά 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα γάλα 1 1/2 κούπα αλεύρι 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (εάν θέλετε και με …
Υλικά:Για το παντεσπάνι 2 αυγά 200ml γάλα 100ml λάδι 100γρ.ζάχαρη 200γρ.αλεύρι 1 κουταλάκι baking powder 2 κουτ.σούπας κακάοΓια την κρέμα …
1 κιλό βούτυρο τύπου “Κερκύρας” 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό 1/2 ποτήρι κονιάκ 1 πιατάκι του …
Καρύδι, κανέλα, γαρίφαλο, άρωμα Χριστουγέννων έρχεται από την κουζίνα. Μην ξεχνιόμαστε… οι μέρες τρέχουν, η μεγάλη γιορτή πλησιάζει και μαζί …
Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη όπως ακριβώς τη παρουσίασε στο μπλόγκ του. Είναι η πιο νόστιμη πάστα φλώρα που έχω …
Η ανάγκη του καλού μου να παίρνει στην δουλειά την αγαπημένη του πορτοκαλόπιτα αλλά χωρίς τα ενοχλητικά σιρόπια, με οδήγησε …
Η συνταγή προέκυψε λόγω ανάγκης εκκαθάρισης του ψυγείου.
Υλικά : 1 ½ φλιτζ. αλεύρι 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη 2 φλιτζ. σιμιγδάλι 5 αυγά 250 γρ. καρύδι τριμμένο 200 …
Ένα κέικ ξεχωριστό με σύκα, σιμιγδάλι, σιρόπι σφενδάμου και μαζί του ένα μοναδικό γλυκό του κουταλιού με τα αγαπημένα μας …
Υλικά για μια φόρμα 22εκ.: 100γρ. βούτυρο 200γρ. ζάχαρη 140γρ. αλεύρι 180γρ. σιμιγδάλι 40γρ. ινδική καρύδα 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ 4 …
Αν επισκεφτείτε τη Βέροια μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό γλύκισμα της περιοχής, το Ραβανί. Βέβαια με τόσες πινακίδες σε …
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως αλλιώς λέγεται, είναι ένα από τα πολύ παλιά γλυκά, που έχει έρθει ως τις μέρες …
Η φετινή είναι ένα σιμιγδαλένιο γλυκό τύπου σάμαλι που επίσης θα καθιερώσω γιατί έγινε ιδιαίτερα αφράτο και ελαφρύ. Ο πολτός …
Υλικά: 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 50 γρ. αλεύρι 70 γρ φυτικό βούτυρο 70 γρ. ζάχαρη 2 αυγά 50 γρ. σιμιγδάλι …