Τάρτα με κρεμμύδια, κυδώνια, γραβιέρα και κασέρι
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Υλικά για ταρτιέρα 25 εκ Για τη ζύμη (1/2 δόση από την παρακάτω ζύμη) 300 γρ αλεύρι για όλες τις …
Η πιο μπισκοτοβουτυρένια ζύμη συνδυάζεται μαγικά με την γέμιση: Κατσικίσιο τυρί, αχλάδια που δίνουν όλη τους την γλύκα αφού ψήνονται …
Πρωτοχρονιάτικη Πίτα σε σχήμα στεφανιού Για τη γέμιση 3 κ.σ. βούτυρο ½ φλ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη 1 πράσο (μόνο το …
Eντυπωσιακή στη θέα, στολισμένη γλυκά με άχνη και κανέλα, ενίοτε επιμελώς με αραβουργήματα. Το τραγανό φύλλο κρύβει την άλλη ‘καρδιά’ …
Νηστεία ή όχι, η ακόλουθη σπανακόπιτα λύνει τα χέρια σε κάθε περίπτωση. Εξίσου νόστιμη και στις δύο εκδοχές της, ετοιμάζεται …
Διάβασα πρόσφατα ότι η γλυκιά κολοκύθα μπορεί να παραχθεί και παράγεται άλλωστε, σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική!!! …
Υλικά Για τη ζύμη 250 γρ.αλεύρι 75 γρ. ζάχαρη 125 γρ. βούτυρο…
Από τον chef Ανδρέα Λαγό ,5 φύλλα χωριάτικα 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Δωδώνη 200 γρ. γάλα Δωδώνη 6 αβγά 150 …
Υλικά για την τάρτα 250 γρ. αλεύρι 170 ρ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού 5 κ.σ. νερό Λίγο αλάτι Για τη …
Στις κάθε είδους πίτες, λίγοι είναι αυτοί που δεν έχουν αδυναμία πιστεύω. Στο τραπέζι μας υπάρχει μια πίτα, τουλάχιστον μια …
Ας επανέλθω όμως στην γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα που έφτιαξα. Αυτή τη φορά πειραματίστηκα με το φύλλο αλλά και με τη …
Η κίτρινη κολοκύθα είναι το απόλυτα φθινοπωρινό κηπευτικό, έχει λίγες θερμίδες και την κατατάσσουμε στα υγιεινά τρόφιμα, αφού είναι πλούσια …