ελαφριά τάρτα με μούρα – φορτώστε κατά βούληση
Διόλου ή ελάχιστα γλυκιά, με κομψή γεύση και πλούσια, μπισκοτένια υφή. Μελαμψή από φύση, συγκριτικά ελαφριά τάρτα με μούρα της …
Διόλου ή ελάχιστα γλυκιά, με κομψή γεύση και πλούσια, μπισκοτένια υφή. Μελαμψή από φύση, συγκριτικά ελαφριά τάρτα με μούρα της …
Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού …
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 26 εκ.: Για το φύλλο: 500 γρ. αλεύρι 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 …
Η ισορροπία μεταξύ των γλυκών, όξινων και γήινων γεύσεων της τάρτας όπως και των ποικίλων υφών της είναι, για μένα, …
Μια τέτοια στιγμή, η έμπνευση με οδήγησε σε μια μοναδικά νόστιμη και διαφορετική εκδοχή ενός “κανταϊφογαλακτομπούρεκου”. Μια τάρτα με βάση …
Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.: 500 γρ. κορόμηλα 40 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρντισμένα χωρίς βούτυρο 300 γρ. αλεύρι 2 …
Δύσκολη, αλλά αξίζει. Του Πέτρου Εμμανουήλ
Τέλειο δροσιστικό επιδόρπιο με γευστικούς συνδυασμούς από το γλυκό σύκο, τις σταφίδες και το υπέροχο πετιμέζι. Όλες οι φθινοπωρινές γεύσεις …
Σήμερα θα σας δώσω τη συνταγή για ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκάκι για όσους γυμνάζονται, για τα παιδάκια σας αλλά …
ΥλικάΓια τη ζύμη: 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 25 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα 50 γρ. βούτυρο 1 κουταλιά ζάχαρη …
Υλικά Για τη βάση 60 γρ. αμύγδαλα λευκά 180 γρ. μπισκότα digestive ή αμαρέτι 70 γρ. βούτυρο αγελάδος Για το …
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις90 γρ. βούτυρο70 γρ. ζάχαρη άχνη1 αυγό25 γρ. αμύγδαλο σκόνηλίγο αλάτι 200 γρ. αλεύρι …
Βανίλιες ή Δαμάσκηνα έχουν σάρκα γλυκιά και ζουμερή και περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως όλα, εξάλλου, τα σκούρα, μωβ-μπλε φρούτα …
Εύκολη και νόστιμη τούρτα- τάρτα! Για την τριφτή ζύμη ( κραμπλ ) 100 γρ βούτυρο 120 γρ μαύρη …
Μια γλυκιά γεύση γνωστή σε όλους… Για τη ζύμη Ηλιέλαιο – 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλεύρι – 3 1/2 …
Μοσχοβολάει μοσχολέμονο, λεμόνι, φουντούκι και σοκολάτα. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός που μαγεύει όραση, όσφρηση και γεύση! Μια πανεύκολη διαδικασία κι ένα …
Αγαπημένες τάρτες φτιαγμένες με φύλλο κρούστας, εύκολες, τραγανές και σιροπιαστές που τις γεμίζουμε με ό,τι επιθυμούμε. Σήμερα φτιαγμένες με γλυκιά …
Απλή τάρτα, η οποία γίνεται εύκολα, με κύρια συστατικά την κρέμα γάλακτος και την αμυγδαλόψιχα. Μια λεπτή στρώση ζάχαρης άχνης …
Μια διαφορετική Τάρτα Tatin με καραμελωμένα, μυρωδάτα κυδώνια μέσα σε μια τραγανή και ροδοψημένη βάση από σιροπιαστό κανταΐφι. Ένας απολαυστικός, …
Η Γιναργύρου Κωσταντίνα μάς στέλνει μια γλυκιά έκπληξη από την Κέρκυρα. Υλικά Για τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες …