Ρολό μπακλαβά με καρύδι και ταχίνι (νηστίσιμο)
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
12 φύλλα κρούστας 500 γρ. ταχίνι 100 γρ. σησαμέλαιο + επιπλέον για το ταψί 200 γρ. καρύδια (ψίχα), τριμμένα στο …
Αφού την παρέλαβα (κομμένη) την καθάρισα στην φλούδα μ’ ένα βρεγμένο πανί. Έστρωσα ένα ταψί με χαρτί ψησίματος την έβαλα …
Θεϊκό σαραγλάκι, τραγανό και σιροπιασμένο όσο πρέπει , με υπέροχο άρωμα από βούτυρο γάλακτος.
Το σαραγλί είναι ένα υπέροχο σιροπιαστό γλύκισμα που έφεραν αρχικά οι πρόσφυγες της Μ. Ασίας. Σήμερα, το απολαμβάνουμε σε όλη …
Μια γλυκιά πίτα, πολύ υγιεινή σε σχέση με άλλα γλυκά που προσφέρεται για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο… …
M’Hanncha είναι ένα παραδοσιακό Μαροκινό επιδόρπιο πολύ δημοφιλές και διεθνώς γνωστό, φτιαγμένο με φύλλα κρούστας και γέμιση αμυγδαλόπαστας. Τυλίγεται σε …
Ένας ιδιαίτερος μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο 6 φύλλα κρούστας 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζ. τσαγιού νερό 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα …
Ένα από τα πολλά πρόσωπα της πανακότας έχει γεύση Ανατολής. Υλικά Για τα φύλλα 200 γρ. φύλλο κρούστας 100 γρ. …
Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γρ. καρυδόψιχα, πολύ τριμμένη 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη 2 κ. γ. κανέλα 160 γρ. βούτυρο …
Παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη συνταγή.
Η συνταγή από παμπάλαιο τετράδιο της οικογένειάς μου, και τα υλικά σε δράμια. Δεν γνωρίζω γιατί ονομάζονται ζουρναδάκια. Ίσως από …
Οπως τα κουκουτάκια που σας έδειξα πέρυσι, έτσι και ο μπακλαβάς που θα σας κεράσω σήμερα, είναι γλυκά που ετοίμαζε …
Μια τέτοια κρύα ημέρα σαν την σημερινή εκτός από μια ζεστή σουπίτσα, ο οργανισμός χρειάζεται και μια γλυκιά τονωτική ένεση. …
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά …
Από τον Chef Γιώργο Γαβριά ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες) 8 φέτες ζαμπόν μπούτι Fouantré Ifantis 8 φύλλα κρούστας 400 γρ. …
Υλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 200 γρ. κάστανα βρασμένα 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα βούτυρο λιωμένο λίγο κανέλα λίγο γαρύφαλλο …
Από τη μαγείρισσα Τασούλα Κουφοπούλου…