Φακές της Σόνιας
Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για …
Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για …
Χειμωνιάτικη πεντανόστιμη σούπα!!! Φασολάδα με σύγκλινο Μάνης και ξινολάχανο από τον Chef Βασίλη Καρανικόλα.
Μια παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους γίγαντες στο φούρνο!! Αν θέλουμε τηγανίζουμε ελαφρά χοντρές ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου και προσθέτουμε …
Μέρες Σαρακοστής και τα μαγειρέματα στο σπίτι γίνονται πιο υγιεινά, πιο θρεπτικά και πιο δημιουργικά. Τι εννοώ λέγοντας πιο δημιουργικά; …
Συνήθως όποτε τα μαγειρεύω τα κάνω με λεμόνι και σχεδόν σούπα όμως αυτή τη φορά τόλμησα να κάνω κάτι το …
Υλικά 8 μερίδες 1 ποτήρι κρασί 500 γρ φασόλια πρεσπών 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κλωνάρια Σέλερι …
Από την κατηγορία όσπρια, τα ρεβύθια αποτελούν την σίγουρη προτίμησή μου, ειδικά όταν ξεκινά να κρυώνει ο καιρός, σ΄αυτή τη …
Υλικά 3 μερίδες 250 g Φακές Λάδι 100 g Ντοματοχυμος 1 κρεμμύδι 0.5 πιπεριά Φλωρίνης 3 δαφνοφυλλα 2 ζωμους λαχανικών …
Ένα όσπριο μάλλον καταφρονημένο τώρα πια και που κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του. Τα κουκιά τρώγονται φρέσκα …
Η πιπεριά στο συγκεκριμένο φαγητό προσθέτει μια πολύ νόστιμη νότα στον ουρανίσκο και στο μάτι.
Τα ρεβίθια είναι ένα εξαιρετικό προϊόν, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, καθώς είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, φυτικών …
Μια νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψετε τις φακές, που θα ικανοποιήσει ακόμα και αυτούς που δεν είναι υποστηρικτές της. Προετοιμασία …
Υλικά της συνταγής μας 500 γρ. κόκκινη φακή βιολογική 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα ροδέλες 3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης κομμένες …
Μια συνταγή που την λατρεύω γιατί συνδυάζει πολλά υλικά αλλά γίνεται σχεδόν γρήγορα
Ρεβίθια κοκκινιστά, ρεβίθια εύγευστα, ρεβίθια οικονομικά ως λύση καθημερινού μαγειρέματος.Οι ψητές αποξηραμένες τομάτες στο φούρνο προσθέτουν σ΄ αυτήν την διαφορετική …
Είναι μια βολική λύση να βάλουμε το φαγητό να μαγειρευτεί όλη τη νύχτα (ή όλο το πρωινό) και την επομένη …
Δυο αγαπημένα υλικά που ενώ τα είχα στα σακουλάκια τους επάνω στο τραπέζι αυτά όρμησαν έξω και αποφασιστικά ένωσαν τις …
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: …
Ασυνήθιστα σε χρώμα, τα μαύρα φασόλια γίγαντες αποτελούν ενδιαφέρουσα εναλλακτική στα κλασικά φασόλια. Θέλουν υπομονή και επιμονή.
Το όσπριο όμως ήταν στο πρόγραμμα και ως καλή εναλλακτική λύση σκέφτηκα το τηγάνι, αντί για την κατσαρόλα μιας και …