Λαχανοντολμάδες
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Βάζουμε το λάχανο 1-2 μέρες πριν ή και περισσότερο, αν θέλουμε, στη κατάψυξη, ολόκληρο όπως είναι σε μια σακούλα. Από …
Υλικά και εκτέλεση 1 κιλό κιμά ανάμεικτος με ένα φλυτζ του καφέ ρύζι Καρολίνα, άνηθο, δυόσμο φρέσκο,1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο …
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτάΧρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, ένα νοστιμο ελληνικό παραδοσιακο φαγητό. 1/2 κ κιμά μοσχαρίσιο 1 μεγάλο κρεμμύδι 3/4 φλυτζ. του ελ καφε …
Αυτό το « εμβληματικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής μαγειρικής» όπως αναφέρει ο γαστρονόμος φέρνει στο μυαλό την παλιά Αθήνα της …
Σήμερα πήγα στη λαϊκή έγιναν προμήθειες και αρχίζω με αυτή την τάρτα η οποία εντυπωσίασε αν και δεν αναμενόταν από …
Υλικά για 4 μερίδες 12 κολοκυθάκια 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ½ φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα) 1 ντομάτα τριμμένη 1 …
Μια σουπίτσα που τρώμε αρκετά συχνά στο σπίτι μας, ειδικά τον χειμώνα!Γιουβαρλάκια μαγειρεμένα όχι με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά με κιμά …
Κρεατόσουπα με ρυζάκι και αυγολέμονο (για τις κρύες μέρες του χειμώνα). Υλικά 1.200 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές …
Υλικά Λάχανο άσπρο 1 μεγάλο Μπακαλιάρος 1 κιλό Ρύζι Καρολίνα 1 φλιτζάνι τσαγιού Κρεμμύδι ξερό 1 τριμμένο στον τρίφτη Μαϊντανός …
Τους λαχανοντολμάδες που θα σας δείξουμε σήμερα, τους έφτιαξα χρησιμοποιώντας ζαμπονάκι luncheon meat αντί για χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας.Οι κορινθιακές …
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες, με κάθε λεπτομέρεια, που κάνουν τη διαφορά. 2 αφράτα λάχανα 700 γρμ ψιλοκομμένο …
1 μεγάλο λάχανο όχι πολύ βαρύ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα 4 κ.σ. …
Λίγοι θα τους αντισταθούν! Κάθε χρόνο οπωσδήποτε κάποια από τις μέρες των εορτών θα φτιάξουμε λαχανοντολμάδες με κιμά. Πολλές χρονιές …
Το ginger την αρωματίζει ελαφρά, κι η προσθήκη κουρκουμά της δίνει ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα, και πολλές θετικές ιδιότητες ακόμα. …
Υλικά για 20 ντολμάδες Φύλα λάχανου 5 κλωνιά μαιντανού ψιλοκομμένο 5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο 5 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι …
Τα γιουβαρλάκια μπορούμε να τα φάμε είτε σαν σούπα είτε με σάλτσα αυγολέμονο, πάνω κάτω έχουν την ίδια διαδικασία με …
Υλικά Μερίδες: 4-6 Χρόνος προετοιμασίας: 30′ Χρόνος ψησίματος: 30′ 1/2 κιλό κιμά 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα …
Υλικά 500 γραμ.κιμά 1 αυγό 7 κλωνιά μαιντανό ψιλοκομμένο 7 φιλαράκια δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο αλάτι-πιπέρι 5 κουταλιές σούπας Καρολίνα 1 μεγάλο …
Υλικά 500 γραμ. κιμά 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 2 καρότα τριμμένα 5 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο 8 …