Ανθοκούλουρα ή ανθοτυροκούλουρα ή απλώς τυροκούλουρα!
Σας μοιάζουν με κουλούρια Θεσσαλονίκης; Κι εγώ για τέτοια τα πήρα στην αρχή. Είναι όμως πιο «αμαρτωλά». Την πρώτη φορά …
Σας μοιάζουν με κουλούρια Θεσσαλονίκης; Κι εγώ για τέτοια τα πήρα στην αρχή. Είναι όμως πιο «αμαρτωλά». Την πρώτη φορά …
Πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ καρότου με ελαιόλαδο που είχα δει σε ιταλικό περιοδικό ποικίλης ύλης κάποια στιγμή. Αντέγραψα τη …
υλικά 6 φύλλα για πίτα 800γρ ξινομυζήθρα 300γρ ανθότυρο 100γρ φέτα πιπέρι 60γρ βούτυρο 60γρ αλεύρι 500ml γάλα ελαφρύ 1 …
Υλικά για τον αυθεντικό ντάκο 1 διπλό ντάκο κρίθινο 2 – 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες 3 – 4 κουτ. σουπ. …
Υπό συνθήκες θα έλεγα. Γεμιστά με τις χειμωνιάτικες ντομάτες θερμοκηπίου δεν έχω φτιάξει ποτέ και ούτε θα φτιάξω… Αλλά οι …
Κάτι σαν τάρτα μάραθου… Η ιδέα της προσθήκης λουκάνικου στην πίτα μου είναι η συριανή νότα στη συνταγή μου.
Στην Κρήτη είναι η εποχή της οφτής πατάτας. Οι πατάτες στη χόβολη συμπληρώνουν ανέκαθεν τα τραπέζια με τους μεζέδες …
Μια καλή πιτούλα με μερικά αξιόλογα λαχανικά της εποχής (ή και όχι, αρκεί να είναι φρέσκα) και τυράκια που παράγει …
1 φύλλο σφολιάτα 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 μικρή τσακώνικη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ …
Παριανή καλοκαιρινή πίτα ή αλλιώς, η πίτα από το μποστάνι. Με ό,τι υπήρχε στο μποστάνι του κάθε σπιτιού, με αυτό …