To απόλυτο σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Έχετε και εσείς αδυναμία στη σοκολάτα; Τότε η σημερινή μας συνταγή είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε για να σερβίρετε στο εορταστικό …
Εναλλακτικοί κουραμπιέδες που έχουν προσθήκη κακάο και φιστικιών Αιγίνης αντί αμυγδαλών, ενώ η πασπαλισμένη άχνη ζάχαρη αντικαθίσταται από επικάλυψη μαύρης …
Υλικά της συνταγής μας (40 τεμάχια) 1 κουβερτούρα 52% 200 γρ. 1 κουβερτούρα πραλίνα 170 γρ. 1 κουβερτούρα λευκή 170 …
Σοκολατένιο (σε μορφή) αρωματισμένο (σε οσμή) και γλυκό (σε γεύση) κέικ με χαριτωμένη εμφάνιση. Σοκολατένιο κέικ με φρέσκο τζίντζερ, πορτοκάλι, …
* Ζύμη * 100 γρ. άχνη ζάχαρη * 200 γρ. βούτυρο αγελάδας * 300 γρ. αλεύρι μαλακό * 1 αυγό …
Υλικά συνταγής Για το κιουνεφέ: 1 πακέτο [1/2 κιλό] φύλλο κανταΐφι 1 φλ. τσαγιού βούτυρο αγελάδος λιωμένο …
Σίγουρα θα πείτε «Έλεος, ακόμη μια συνταγή για μπακλαβά!» , όμως αυτός διαφέρει στο ότι είναι πολύ μυρωδάτος και αξίζει …
Υλικά – 1 πακέτο φύλλο κρούστας – 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο – 600 γρ. μερέντα – 200 γρ. ξηρούς …
Υλικά 100 γρ. αμύγδαλα λευκά 100 γρ. φουντούκια 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ 50 γρ. πορτοκάλι …
Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή χρησιμοποιούν συνολικά 40 φύλλα, η γέμιση μπαίνει στο 20ο φύλλο, ενώ βουτυρώνονται ανα 4. Το …
Για τους λάτρεις της σοκολάτας, τώρα και μπακλαβάς με γέμιση σοκολάτας κουβερτούρα, και γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας. Υπέροχος!! φανταστικός!!
Το κιουνεφέ καταϊφι, αυτό το ετερόκλητο υπέροχο γλυκό ταξίδεψε στον χώρο και τον χρόνο κι από την Τουρκία έφτασε στην …
Υλικά 250 γρ. βούτυρο γάλακτος ή αγελάδος (ή 200 γρ. ελαιόλαδο) + επιπλέον για τη φόρμα 200 γρ. ζάχαρη 2 …
Ένα υγιεινό και γεμάτο ενέργεια σνακ για το γραφείο, το σχολείο και γιατί όχι και τη βόλτα. Γενικώς οι μπάρες …
Η ινδική εκδοχή των λουκουμάδων. Διαδικασία Σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και …
Να προτείνω ένα γλυκό αξιοποίησης υλικών…που όμως είμαι σίγουρη ότι θα τελικά θα το φτιάξετε επί τούτου :-)) για να …
Είναι ταιριαστό στο καλοκαίρι. Δροσερό,μαμαδίστικο και φερμένο από τα παλιά. Θυμίζει τη φρυγανιά,γλυκό μάλλον ξεχασμένο,πάνω στο οποίο αυτοσχεδίαζαν οι νοικοκυρές …
Ένα από τα πολλά πρόσωπα της πανακότας έχει γεύση Ανατολής. Υλικά Για τα φύλλα 200 γρ. φύλλο κρούστας 100 γρ. …
Παραθέτω την δική μου εκδοχή του γνωστού γλυκού. Η διαφορά απο τις άλλες συνταγές πιστεύω οτι είναι το άρωμα.
Θα χρειαστούμε:Για τα μπισκότα80 γρ. μαργαρίνη 50 γρ. βούτυρο αγελάδας 90 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 1 μασουράκι άρωμα βανίλιας …