Cheesecake Φούρνου με Σύκα
Για την ιστορία, υπάρχουν σαφείς αναφορές πως στην Αρχαία Ελλάδα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, ένα είδος cheesecake (τσιζ κέικ) που …
Για την ιστορία, υπάρχουν σαφείς αναφορές πως στην Αρχαία Ελλάδα παρασκευάστηκε για πρώτη φορά, ένα είδος cheesecake (τσιζ κέικ) που …
Υλικά 375 γρ. ψιλή ζάχαρη (προτιμήστε να αγοράσετε εισαγώμενη από τα μεγάλα super market, θα τη βρείτε με την ονομασία …
Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα ! Για το καταϊφι : 400 γρ. φύλλο κανταϊφι, 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ, 100 …
Αυτά είναι επιδόρπια με χαρακτήρα! Αυτή, η συγκεκριμένη συνταγή που παρουσιάζουμε σήμερα, πετυχαίνει την γευστική ένταση χρησιμοποιώντας λάιμ και λεμόνι, …
Υλικά Συνταγής μας 450 γρ. φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο για το φύλλο 200 γρ. φιστίκι αιγίνης χοντροκομμένο (για …
Κυνήγι θησαυρού για το γουρλίδικο φλουρί και γευστικό καλόπιασμα του νέου έτους για να μας φέρει όλα όσα ο καθένας …
Υλικά (γέμιση με καρύδι) 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο 300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη 3 κουτ. σούπας …
Πολύ εύκολα μαφινάκια, σας έχω σήμερα.Αφράτα κεκάκια, το καλύτερο κολατσιό, για τα παιδιά μας που πηγαίνουν στο σχολείο. Για το …
Ελαφρύ απολαυστικό επιδόρπιο με γιαούρτι. 1 κιλό γιαούρτι σακούλας. Ξύσμα ενός λεμονιού. Χυμό ενός λεμονιού. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη …
Υλικά 250 γραμμάρια κανταΐφι βούτυρο λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης για το σιρόπι 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη…
ΥΛΙΚΑ ,8 φύλλα κρούστας Ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse 350 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora 300 γρ. ζάχαρη άχνη 3 …
Έψαχνα πολύ καιρό να βρω μια συνταγή για τελειο εκμέκ καταίφι, μέχρι που στο chef στον αέρα παρουσιάστηκε η παρακάτω …
Παραθέτω την δική μου εκδοχή του γνωστού γλυκού. Η διαφορά απο τις άλλες συνταγές πιστεύω οτι είναι το άρωμα.
Δοκιμάσαμε προσφάτως και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για ένα πολίτικο γλυκό που μας ενθουσίασε. Υλικά: για τη …
Υλικά: (για ένα ορθογώνιο τάπερ και 4 κουπάκια στρόγγυλα) – 250 γραμμάρια κανταΐφι – βούτυρο – λίγα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης …
Μια συνταγή που την βρήκα στα παλιά τετράδια της μητέρας μου. Αγαπημένο γλυκό!!! Αξίζει να προσπαθήσετε.
Πέρσι είχα δει αυτήν την συνταγή στο περιοδικό Taste Italia. Το Pandoro είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσουρέκι σκέτο, ψημένο σε φόρμα …
Από τη Chef Patissier Μαρίνα Σπυριδάκη, ΥΛΙΚΑ Για 50 financiers: 145 γρ. σκόνη αμυγδάλου100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις180 …