Κουραμπιέδες
1 κιλό βούτυρο τύπου “Κερκύρας” 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό 1/2 ποτήρι κονιάκ 1 πιατάκι του …
1 κιλό βούτυρο τύπου “Κερκύρας” 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό 1/2 ποτήρι κονιάκ 1 πιατάκι του …
Ένας κουραμπιές με savoir vivre. Ο κουραμπιές για μένα είναι μια ιεροτελεστία που κρατά 3 μέρες, αποβραδίς καθαρίζω το φρέσκο …
Οι καλύτεροι παραδοσιακοί κουραμπιέδες βουτύρου, τόσο αφράτοι που λιώνουν στο στόμα!
Οι κουραμπιέδες μου είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Δεν το παρακάνω με το ψήσιμο, γιατί θα σκληρύνουν …
Αυτοί οι κουραμπιέδες με μαστίχα είναι τόσο ίδιοι και όμως τόσο διαφορετικοί από τους κλασικούς και ευθύνεται η μαστίχα!
Οι κουραμπιέδες είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό κέρασμα, όχι μόνο Χριστουγεννιάτικο. Στην περιοχή μου έφτιαχταν μεγάλες ποσότητες και κερνούσαν αυτούς που …
Κουραμπιέδες και ξαναμύρισαν Χριστούγεννα στην κουζίνα με σίγουρη επιτυχία! Μικροί,μεγάλοι,μπουκίτσες,αστεράκια…ένα είναι σίγουρο Χριστούγεννα δίχως κουραμπιέδες δεν γίνονται!Για να κάνουμε τους …
Δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς. Ποιος; Μα, ο kurabiye! Το όνομα του κουραμπιέ, προέρχεται από το …
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!
Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό βούτυρο γάλακτος 2 κιλά αλεύρι (1250 γραμμ. μαλακό και 750 γραμμ. σκληρό ανακατεμένα) μισό κιλό αμύγδαλα…
Αφού δοκίμασα αυτούς, όλοι οι άλλοι μου φαίνονται απλά… “κουραμπιέδες”!!!!