Χταπόδι Καρπάτσο & Ξυδάτο
Ο όρος Carpaccio – Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα …
Ο όρος Carpaccio – Καρπάτσο αναφέρεται σε ένα Ιταλικό πιάτο, το οποίο περιλαμβάνει λεπτοκομμένες, σχεδόν διαφανείς, φέτες ωμού ή ελάχιστα …
Την βασική συνταγή για ξιδάτο χταποδάκι σας έχω σήμερα μαζί με μια πολύ ωραία σαλάτα για την περίοδο της νηστείας …
Υλικά 1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ. 1/2 λίτρο νερό 100 ml ξύδι λευκό 2 δαφνόφυλλα 3 κόκκους πιπέρι Για το …
ΥΛΙΚΑ -1 χταπόδι 1.200 γραμ -½ λίτρο νερό -100 ml ξίδι λευκό -2 δαφνόφυλλα -3-4 κόκκους πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΖΟ …
Μια εύκολη συνταγή για χταπόδι, που θα σας ενθουσιάσει! Ψήνουμε το χταπόδι στο ζουμί του μαζί με το ξύδι και …
Μια συνταγή αφιερωμένη στη ΝΙΚΟΛ και τον ggr για λόγους που γνωρίζουν εκείνοι και ο βυθός του Ευβοϊκού. Θέλοντας να …
Από τους ωραιότερους ουζομεζέδες! Για ένα μεγάλο βάζο: Ένα μέτριο χταπόδι Ελαιόλαδο Ξύδι λευκό Αλάτι χοντρό Πιπέρια χρωματιστά σε κόκκους …
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ -1χταποδι 1-1/2 κιλο περιπου. -1/2 φλυτζανι ξυδι -1/2 φυτζανι κοκκινο κρασι -1/2 φλυτζανι ελαιόλαδο -1 φυλλο δαφνης …
Είναι ένα ωραίο μεζεδάκι για ούζο.
Το αφήνουμε 5 με 6 ώρες ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και η συνέχεια είναι νομίζω γνωστή σε όλους!!!!Καλή επιτυχία!
Ένας εξαιρετικός μεζές για συνοδεία σε ουζάκι, τσίπουρο ή μπύρα!Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι. Το βάζουμε ολόκληρο σε μεγάλη …
Χταποδάκι σήμερα, ξυδάτο ή ξυδιά όπως το έλεγαν στην Χαλκιδική, σε κάποιο εστιατόριο που τρώγαμε όταν παραθερίζαμε εκεί.
Αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσαρμόζουμε την ώρα βρασμού ανάλογα με το μέγεθος του …
Το πιο νόστιμο χταπόδι που έχω ποτέ δοκιμάσει! Είναι και πολύ εύκολο!!
Δε ουλτιμεϊτ ορεκτικό.Τελεία και παύλα: .-Για να φτιάξουμε το τελειότερο έδεσμα ever, δεν χρειάζονται “μαγικά και κόλπα”.Ενα (ή δύο ή …