Κουραμπιέδες
1 κιλό βούτυρο τύπου “Κερκύρας” 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό 1/2 ποτήρι κονιάκ 1 πιατάκι του …
1 κιλό βούτυρο τύπου “Κερκύρας” 200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό 1/2 ποτήρι κονιάκ 1 πιατάκι του …
250 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμένα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ 350 γρ. μαργαρίνη 150 γρ. Βούτυρο γάλακτος 100 γρ. Αχνή Ζάχαρη ΜΑΝΑ 2 Βανίλιες 30 …
Έκπληξη πρώτη: Κουραμπιέδες και μπισκοτάκια με την ίδια ζύμη… γιατί και ο κουραμπιές ένα μπισκότο είναι …λίγο πιο αφράτο και …
Ένας κουραμπιές με savoir vivre. Ο κουραμπιές για μένα είναι μια ιεροτελεστία που κρατά 3 μέρες, αποβραδίς καθαρίζω το φρέσκο …
Οι κουραμπιέδες μου είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα ανοιχτό ξανθό χρώμα. Δεν το παρακάνω με το ψήσιμο, γιατί θα σκληρύνουν …
Αυτοί οι κουραμπιέδες με μαστίχα είναι τόσο ίδιοι και όμως τόσο διαφορετικοί από τους κλασικούς και ευθύνεται η μαστίχα!
Δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς. Ποιος; Μα, ο kurabiye! Το όνομα του κουραμπιέ, προέρχεται από το …
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με το πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις γιορτές και όχι μόνο!