Στεγνή μαγειρίτσα από τη Θεσσαλία
Ελαφρώς πειραγμένη και πεντανόστιμη!! Υλικά 1 κιλό περίπου συκωταριά αρνίσια πλυμένη καλά και κομμένη σε κομμάτια 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή …
Ελαφρώς πειραγμένη και πεντανόστιμη!! Υλικά 1 κιλό περίπου συκωταριά αρνίσια πλυμένη καλά και κομμένη σε κομμάτια 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή …
Η μαγειρίτσα είναι η παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση και είναι το πρώτο …
Μεγάλο Σάββατο αύριο και η μαγειρίτσα έχει την τιμητική της. Αν είστε λάτρης της παραδοσιακής μαγειρίτσας ή είστε χορτοφάγος σας …
Μια δεμένη, κοκκινιστή μαγειρίτσα είναι το μανιάτικο ρεγάλι, χωρίς έντερα και χόρτα ή μαρούλια, που σερβίρεται σαν σάλτσα πάνω σε …
Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, …
Νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα, όπως τη φτιάχνει το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ της Ανάστασης η μαμά μου!
Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια 1 – 2 εντεριές αρνίσιες, καθαρισμένες 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο …
Υλικά 1 συκωταριά με τα εντεράκια της 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα Λίγο άνηθο Αλάτι πιπέρι Λάδι 2-3 αυγά Λεμόνια χυμό…
Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια και λίγα εντεράκια 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνιθο 4 μαρούλια 1 1/2 …
Υλικά για 8-10 άτομα) 3 αρνίσιες συκωταριές (ανάλογα το μέγεθός τους) ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα …
Μαγειρεύεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προετοιμάζει τα στομάχια των χριστιανών μετά την σαρανταήμερη νηστεία.Υλικά: Συκωταριά αρνιού – 1 μαζί …
Υλικά 1 συκωταριά αρνίσια και έντερα 1,5 κιλό σπανάκι 1 μεγάλο ματσάκι κρεμμυδάκια 1 μεγάλο ματσάκι σκορδάκια 1 ματσάκι άνηθο …
Ένα αποκλειστικά ελληνικό πιάτο που λατρεύουμε οι περισσότεροι και που για έναν παράξενο λόγο που κανένας δεν ξέρει, το τρώμε …
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από την Χρύσα Παραδείση από μια έκδοση του 1960 όπως μας την μαγείρευε η μητέρα μου. …
Διαφορετική από τις συνηθισμένες, αλλά υπέροχη σε γεύση και μυρωδάτη αυτή η μαγειρίτσα ,με το ελαφρύ κρεμώδες ζουμάκι της.
Υλικά: 1 Kg συκωταριά από αρνί ή κατσικάκι, ¼ Kg εντόσθια (έντερα), 2 μαρούλια, 4-5 κλωναράκια άνηθο, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, …
Το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας!Εκτέλεση σε: 1 ώραΒράσιμο:40 λεπτά8 μερίδεςΤα υλικά1 συκωταριά …
Μία εύκολη Μαγειρίτσα για αυτούς που δεν θέλουν να μπλεχτούν με έντερα και συκωταριές.
Σε πολλούς δεν αρέσει η μαγειρίτσα με συκωτάκια αντί λοιπόν να τη στερηθούμε θα την φτιάξουμε με κιμά.
Μια ιδιότυπη πίτα διά χειρός Ντίνας Νικολάου, για όσους βαρέθηκαν την πατροπαράδοτη, ανάστασιμη σούπα.