Χοιρινό με λάχανο
Το σημερινό πιάτο είναι παραδοσιακό των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παντού όμως το λάχανο συνδυάζεται με …
Το σημερινό πιάτο είναι παραδοσιακό των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παντού όμως το λάχανο συνδυάζεται με …
Χαρακτηριστικό φθινοπωρινο φαγητό της Κρήτης, ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του. Οι τρόποι παρασκευής της αίγας με ντομάτα δεν διαφέρουν …
ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣΤο σοφρίτο είναι ένα από τα πιό χαρακτηριστικά πιάτα της πραδοσιακής κορφιάτικης κουζίνας. Η ονομασία του …
Τόσο νόστιμο, τόσο τρυφερό και ελαφρύ, με πεντάγλυκα κρεμμύδια σαν λουκουμάκια! Απορώ γιατί ένα τόσο αγαπημένο φαγητό δεν το γευόμαστε …
Το κρέας πρέπει να είναι είτε από μοσχάρι, είτε από χοιρινό για να αντέχει στο πολύωρο βράσιμο, μέχρι δηλαδή να …
Το “Tave Kosi” είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Αλβανίας. Μαγειρεύεται κυρίως στην πόλη του Ελμπασάνι κι έχει ως κύρια υλικά …
Κανένα φαγητό της προηγούμενης μέρας δεν πάει χαμένο την επόμενη, ακόμη κι όταν δε φτάνει για όλους. Μου είχε περισσέψει …
Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια …
Τη συνταγή αυτή την βρήκα στο τετράδιο μαγειρικής της μητέρας μου. Νομίζω πως είναι ένα από τα κλασικά φαγητά που …
Νοστιμότατο φαγητό με αγαπημένες μνήμες το μοσχαράκι με τα φασολάκια στην κατσαρόλα…
Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση, προκύπτει ένα από τα νοστιμότερα και πιο ιδιαίτερα φαγητά που μπορεί να γευτεί …
Ένα χειμωνιάτικο ροστό κατσαρόλας για να ξεγελάσουμε την παγωνιά.Υλικά:1 κιλό κρέας, από μπούτι, πλυμένο και στραγγισμένο 3-4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες …
Υλικά 800 γρ. ψαχνό αρνίσιο κρέας κομμένο σε κύβους 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες Πιπερόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε …