Galette με κρεμμύδια ελιές και ντοματίνια
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Αρωματικά και νόστιμα! Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουν το καφεδάκι ή το τσάι σας! Το σουσάμι μπαίνει μέσα στη ζύμη, …
…
Αχ κάτι κουλουράκια που θα φτιάξουμε ααχ! Μπουκιά και συχώριο που λένε!! Και νηστίσιμα…
Ζύμη μπισκοτένια να θρυμματίζεται σε χίλια ψιχουλάκια σε αντίθεση με το πολύ τρυφερό εσωτερικό της το λουκούμι για να συντροφεύει …
Υλικά – 750 γρ. αλεύρι μαλακό – 450 ml χλιαρό νερό – 20 γρ. ξερή μαγιά – 70 γρ. ζάχαρη …
Υλικά – 2 φλ. νερό χλιαρό – 2 κ.γ. μαγιά – 5 κ.γ. ελαιόλαδο – 1 ½ κ.γ. αλάτι – …
Ένα ψωμάκι, ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτούς που αγαπούν την ξεροψημένη κόρα και συνηθίζουν ν’ αφήνουν την ψίχα. Είναι εξαιρετικά γευστικό, …
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, …
1 κούπα ελαιόλαδο ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 1/2 κιλό ζάχαρη 1/4 κούπας κονιάκ 1-1/4 κούπας χυμό φρέσκο πορτοκάλι 2 κ.γ. …
Η Καθαρά Δευτέρα γαστρονομικά είναι συνυφασμένη με τη λαγάνα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα όπως ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, φασολάδα, τουρσί και …
Ευωδιαστή, τραγανή και υπέροχη!!!Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και το ταχίνι.Σκεπάζουμε το μπολ …
Θραύση έκαναν αυτά τα κριτσίνια ~ όσοι τα δοκίμασαν έκριναν πως είναι εκπληκτικά! Υλικά για 40 κριτσίνια: 200 γρ αλεύρι …
Χριστόψωμο, Σταυρόψωμο ή Κουλούρα του Χριστού, λέγεται το ψωμί, καρβέλι ή κουλούρα, που οι ελληνίδες νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή …
Χριστόψωμο, Σταυρόψωμο ή Κουλούρα του Χριστού, λέγεται το ψωμί, καρβέλι ή κουλούρα, που οι ελληνίδες νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή …
Τραγανά, νηστίσιμα και πολύ μυρωδάτα, χωρίς μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, είμαι σίγουρη πως θα τα αγαπήσετε! Υλικά για 75 μέτρια κουλουράκια: …
Συνταγή και βασικές αρχές για κάθε είδος ζύμης κουλουριών και πίτσας.
Ψωμί με άρωμα γιαγιάς. Νόστιμο, τραγανό, ευωδιαστό, με χοντρό αλάτι, ρίγανη και σουσάμι, σκέτος πειρασμός για τους καλοφαγάδες.Ότι πρέπει για …
Έυκολα κουλουράκια με άρωμα πορτοκάλι! Υλικά Καλαμποκέλαιο – 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού Ζάχαρη – 1 φλυτζάνι τσαγιού Χυμό πορτοκάλι – …
Εύκολες, μικρές, και πολύ πολύ… τραγανές Τα υλικά τους απλά και υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι. Βάζουμε σε μπολ το …