Galette με κρεμμύδια ελιές και ντοματίνια
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Galette είναι ένα είδος τάρτας ανοιχτής η οποία δεν είναι απαραίτητο να ψηθεί σε ταρτιέρα, μπορούμε να την ψήσουμε πάνω …
Αρωματικά και νόστιμα! Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσουν το καφεδάκι ή το τσάι σας! Το σουσάμι μπαίνει μέσα στη ζύμη, …
…
Αχ κάτι κουλουράκια που θα φτιάξουμε ααχ! Μπουκιά και συχώριο που λένε!! Και νηστίσιμα…
“Τα κρασοκούλουρα είναι ιδανική συνοδεία για τον πρωϊνό καφέ, ιδιαίτερα αν σου αρέσει και μια φέτα γραβιέρας, παρέα”. Έτσι είπε …
Ζύμη μπισκοτένια να θρυμματίζεται σε χίλια ψιχουλάκια σε αντίθεση με το πολύ τρυφερό εσωτερικό της το λουκούμι για να συντροφεύει …
κάποια στιγμή ψάχνοντας έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη… την αυθεντική συνταγή του αγαπημένου (από τα παιδικά μου χρόνια) ζαχαροπλαστείου Τερκενλής, δια …
Μιά γρήγορη, εύκολη και απλή συνταγή, ώστε να έχουμε πάντα κάτι να τσιμπάμε, χωρίς τύψεις…
Υλικά – 750 γρ. αλεύρι μαλακό – 450 ml χλιαρό νερό – 20 γρ. ξερή μαγιά – 70 γρ. ζάχαρη …
Υλικά – 2 φλ. νερό χλιαρό – 2 κ.γ. μαγιά – 5 κ.γ. ελαιόλαδο – 1 ½ κ.γ. αλάτι – …
Ένα ψωμάκι, ειδικά φτιαγμένο γι’ αυτούς που αγαπούν την ξεροψημένη κόρα και συνηθίζουν ν’ αφήνουν την ψίχα. Είναι εξαιρετικά γευστικό, …
Το πετιμέζι, αυτό το σιρόπι από σταφύλι ότι πιο υπέροχο μπορεί να δώσει το σταφύλι μαζί με το κρασί!Το πετιμέζι …
Τα έφτιαξα παραμονή Χριστουγέννων και σας πληροφορώ πως είναι μια όαση ανάμεσα σε τόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες!!! Η ζύμη του …
Το ψωμί του Χριστού, ή αλλιώς Σταυρόψωμο όπως λέγεται, είναι ένα γλυκό ψωμί, που οι νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή, …
300 γρ. αλεύρι μαλακό 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης 300 ml χλιαρό νερό 9 γρ. ξερή μαγιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο …
1 κούπα ελαιόλαδο ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 1/2 κιλό ζάχαρη 1/4 κούπας κονιάκ 1-1/4 κούπας χυμό φρέσκο πορτοκάλι 2 κ.γ. …
Η Καθαρά Δευτέρα γαστρονομικά είναι συνυφασμένη με τη λαγάνα και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα όπως ντολμαδάκια, ταραμοσαλάτα, χαλβάς, φασολάδα, τουρσί και …
Ευωδιαστή, τραγανή και υπέροχη!!!Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και το ταχίνι.Σκεπάζουμε το μπολ …
Θραύση έκαναν αυτά τα κριτσίνια ~ όσοι τα δοκίμασαν έκριναν πως είναι εκπληκτικά! Υλικά για 40 κριτσίνια: 200 γρ αλεύρι …
Χριστόψωμο, Σταυρόψωμο ή Κουλούρα του Χριστού, λέγεται το ψωμί, καρβέλι ή κουλούρα, που οι ελληνίδες νοικοκυρές, παρασκευάζουν συνήθως, την παραμονή …