Τάρτα με frangipane και αχλάδια ποσαρισμένα σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικά
Αυτή η τάρτα είναι για μένα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια που θα μπορούσα να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα …
Αυτή η τάρτα είναι για μένα ένα από τα καλύτερα επιδόρπια που θα μπορούσα να προσφέρω στα αγαπημένα μου πρόσωπα …
Έχεις πολλά πορτοκάλια; Τι καλύτερο έχεις να κάνεις από μια μαρμελάδα πορτοκάλι; Απλή, πολύ απλή, τίποτα το ιδιαίτερο στα υλικά, …
Αρωματικό ζεστό ποτό με ευρωπαϊκή καταγωγή.Ζεστό κρασί, Vin Chaud, Mulled Wine ή Glühwein, όπως λέγεται σε γερμανόφωνες χώρες. Είναι ένα …
Μεθυστικά αρώματα κονιάκ, αστεροειδούς, γαρίφαλου, καβουρντισμένου αμύγδαλου, σοκολάτας, μαστίχας, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού κι η βελούδινη γλυκιά κρέμα κάστανου …
Ένας αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς τόσο επίκαιρος λόγω νηστείας, όσο και ιδιαίτερος, λόγω της προσθήκης του μελιού.Το μέλι χαρίζει στον χαλβά …
1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γρ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού 4 μέτρια αβγά 400 γρ. …
1 πλοκάμι από χταπόδι 10 κόκκους μαύρο πιπέρι 3 φύλλα δάφνης 1 αστεροειδή γλυκάνισο 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο …
Υλικά – 255 γρ. καστανή ζάχαρη – 2 κανέλλες ξύλο – 1 αστεροειδής γλυκάνισος – 1 βανιλίνη – 1 κ.γ. …
Μια ανάσα (ελπίζω!), πριν το τέλος του χειμώνα,κλείνουμε το άρωμά του σε βαζάκια μαρμελάδας…Επιστρατεύουμε αγαπημένα μας χειμωνιάτικα φρούτα,τα βάζουμε στη …
Μεθυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα περάσουμε με το σημερινό λικέρ που είναι ό,τι πιο αρωματικό και πιο γρήγορο μπορούμε να …
Υπέροχο ευωδιαστό γλυκό με μοσχοβολιά Ελλάδας! 1,5 πακετο φυλλο κρουστας 2 κουπες ζαχαρη 2,5 κουπες καλαμποκελαιο 8 αυγα ξυσμα πορτοκαλιου …
Από τον Chef Χρυσόστομο Κοντοκώστα ΥΛΙΚΑ ,450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. χαρουπάλευρο 340 γρ. γάλα 6 …
Το αλκερμές (alchermes), ειναι ενα λικερ με πολυ χαρακτηριστικο εντονο κοκκινο χρωμα, που οφειλεται στο οτι περιεχει το κρεμέζι ως …
Οδηγός για τη σημερινή συνταγή υπήρξε η αξιοποίηση κάποιων ξερών φρούτων που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μου αλλά και η …
ΥΛΙΚΑ : 5 Μπαρμπούνια (καθαρίζουμε και βγάζουμε τα φιλέτα) 1 φλ. χυμό ντομάτας 1 πορτοκάλι(αφαιρουμε τα φιλέτα και στίβουμε το …
Η συγκεκριμένη συνταγή για αρωματική, νοστιμότατη μαραθόριζα με ούζο θα μας συντροφέψει αυτό το Σαββατοκύριακο….
VIN BRULE’Vin brulè στα ιταλικα, Vin Chaud στα γαλλικα, Glühwein στα γερμανικα αλλα και Mulled Wine στα αγγλικα. Ειναι ενα …
Μαζί με τις καρδιές όμως, σήμερα το βράδυ, ας τους ζεστάνουμε και κυριολεκτικά με ένα λίγο διαφορετικό και πολύ χριστουγεννιάτικο …
Κορόμηλα κόκκινα, μαβιά, πορτοκαλί ή πράσινα. Όποιο χρώμα κι αν έχουν τα κορόμηλα είναι πολύ γευστικά φρούτα για να καταναλωθούν …