Τα ανεβατα της Κρητης
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Τραγανά κομμάτια ζύμης βουτηγμένα σε σιρόπι, με σταγόνες από μέλι να λαμπυρίζουν σαν δροσοσταλίδες επάνω τους. Οι δίπλες λιώνουν τρυφερά …
Σας ετοίμασα δίπλες με αυγά σε σχήμα κορδονιού για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα! Μελομωμένο τραγανό φύλλο, με χιλιάδες φυσαλίδες πάνω …
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
Οδηγίες Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, την ζάχαρη, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι …
Αν κλείσουμε τα μάτια μας και σκεφτούμε Πάσχα Ελληνικό, Πάσχα της Ορθοδοξίας η εικόνα που θα σχηματιστεί στο μυαλό μας …
Εύκολα κορδονάτα τσουρέκια με προζύμι μαγιάς! Όταν πριν αρκετά χρόνια δημοσίευσα τη συνταγή μου για τα τσουρέκια με φυσικό προζύμι …
H βασική συνταγή για τα pancakes ειναι απο το tastefull.gr… Εξαιρετική!!! Το μονο που προσθεσα ειναι λίγο ξύσμα λεμονιού για …
Παραδοσιακά λυχναράκια από την πανέμορφη Μήλο, που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους!
Ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, αγαπημένο πολλών.
Αγαπημένες τηγανίτες με βρώμη και φρούτα, πολύ υγιεινές, καθόλου ενοχικές, μπορούν να αντικαταστήσουν το Σαββατοκύριακο το πρωινό μας!! Είναι …
Για τη ζύμη υλικά 60 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 120 γρ. αλεύρι 110 γρ. βούτυρο 230 ml νερό 4 αυγά μεσαία …
Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκειά πατισερί !!!
Σταφιδόψωμα άπαιχτα!!!Πολύ αφράτα και γευστικά!!!
‘Ετσι, λοιπόν, κατέληξα στην σημερινή μου πρόταση για δύο ειδών διαφορετικά τσουρεκάκια… μαφινάκια γεμιστά με μαρμελάδα και τσουρεκοκουλουράκια ή αλλιώς …
Αυτό το τσουρέκι με κανέλα πρέπει να το δοκιμάσετε! Είναι πολύ ωραίο για καφέ αλλά και για πρωινό!
Παλιότερα έγραφα αυτό σε μια ανάρτηση μου σχετικά με τη σημασία του πρωινού γεύματος.Ο σοφός λαός έλεγε φάε το πρωί …
Kαταπληκτικές δίπλες παραδοσιακές από Καλαμάτα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!
Υλικά : Υλικά για την ζύμη 5 αυγά λίγο αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη Υλικά για το σιρόπι …
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9γρ ξερή μαγιά 50γρ ζάχαρη λευκή 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο 80γρ βούτυρο λιωμένο 200ml …