Λιβανέζικο μαχαλεπί με σιρόπι τριαντάφυλλου
Ανάλαφρο και μυρωδάτο!
Ανάλαφρο και μυρωδάτο!
Ανάλαφρο και μυρωδάτο!
Κι αν στη γλώσσα μας ακούγεται απλό το όνομά της, κρέμα σιμιγδάλι με ροδόνερο, η γεύση της -όταν λουστεί στο …
Πλούσια κρέμα με άρωμα σύκου που θα σας ξετρελάνει 6 φρέσκα λευκά σύκα (ή ξηρά τα οποία έχουμε μουλιάσει σε …
Υλικά – 3 κ.σ. ζάχαρη – 2 ½ κ.σ. κακάο – 1/8 κ.σ. κανέλα – 1/8 κ.σ. κόκκινο πιπέρι – …
Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό με καταγωγή από τη γειτονική μας χώρα που το όνομά του έχει άμεση σχέση με τον …
Πρόκειται για ένα αραβικό γλυκό με άρωμα ανατολής. Οι Άραβες στα γλυκά τους αγαπούν και χρησιμοποιούν πολύ το ροδόνερο αλλά …
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γρ. ελληνικό καφέ 125 γρ. καστανή ζάχαρη 125 γρ. μαργαρινη με 25% …
Ένα από τα πιο γνωστά και εύκολα Πολίτικα κρεμώδη γλυκά, που η γιαγιά μου το ᾿λεγε και σουτ μαλεμπισί. Στους …
Η ινδική εκδοχή των λουκουμάδων. Διαδικασία Σιρόπι:Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Οταν το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και …
Υλικά Γάλα 1 1/2 λίτρο Άνθος ορύζης 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Νερό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη 1 …
Αυτό το παγωτάκι το ξεκίνησα μέσα στον ενθουσιασμό και την λαχτάρα ότι θα κάνω τα αγαπημένα μου σύκα παγωτό. Ολα …
Μια Γιαννιώτικη συνταγή για εύκολα και νόστιμα Πασχαλινά κουλούρια! Αμμωνία – 50 γρ Ζάχαρη – 500 γρ Βανίλιες – 2 …
Το φίνο μαλεμπί είναι κρεμώδες αλλά ελαφρύ, δροσιστικό και σχεδόν άγλυκο. Αν και η ποσότητα της ζάχαρης ρυθμίζεται ανάλογα με …
Κρεμα ψυγειου με λιγες θερμιδες. Καταλληλο για χορτοφαγους.
Για την κρέμα: 8 ποτήρια γάλα 10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ( πολύ γεμάτες) 8 κ.σ. ζάχαρη 2 βανίλιες …