Σαλάτα με φακές και τόνο
Πλήρες γεύμα σε ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα, γεύση και υγεία! Με την πρώτη ματιά βλέπεις μια πλούσια σαλάτα. Όμως αυτό …
Πλήρες γεύμα σε ένα πιάτο γεμάτο φρεσκάδα, γεύση και υγεία! Με την πρώτη ματιά βλέπεις μια πλούσια σαλάτα. Όμως αυτό …
Σαβόρο ή σαβούρα, λέγονται όλες οι σάλτσες που περιχύνονται σε κάποιο φαγητό και πιθανότατα το όνομα, να προέρχεται από το …
Δοκιμάστε τα κι έτσι -καταπληκτικά !!!
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι ένα από τα φαγητά, που ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Κι αυτό, γιατί συνήθως γίνεται στεγνό, …
Μια συνταγή με γαρίδες είναι πάντα πρό(σ)κληση για την μαγείρισσα, ειδικά όταν θέλει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα αρώματα και …
750 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ (ΠΟΝΤΙΚΙ Ή ΚΙΛΟΤΟ) 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 8 ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΟΤΑ 4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ 3 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ 100 ML …
Υλικά 1/2 κιλό χοντρούς χοχλιούς 1/2 ποτήρι λάδι 4-5 κουταλιές ξύδι 1 κουταλιά δενδρολίβανο Αλάτι Προετοιμασία
Tο πιο γνωστό πιάτο με σαλιγκάρια από την κουζίνα της Κρήτης είναι ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψει κρασί, ούζο …
Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας; Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να …
Υλικά – 4 στήθη πάπιας με την πέτσα – 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο – 5 κλαράκια δεντρολίβανο – 5 κ.σ. …
Η κάσα σύμφωνα με την Εύη Βουτσινά είναι μια λεπτή νόστιμη κρέμα που συνηθίζουν στην Μακεδονία και την Θράκη σαν …
Υλικά : 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου 1 κεφάλι σκόρδα με το φλούδι τους 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί 1/2 φλυτζάνι λάδι …
Πανεύκολη συνταγή… Υλικά 1,6-1,8 κ. κουνέλι 3 σκελίδες σκόρδο 1 κούπα μαυροδάφνη 1 π. κρασιού ξύδι 2 φύλλα δάφνη δεντρολίβανο …
Νόστιμο ορεκτικό για τους λάτρεις της πατάτας με μια πικάντικη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού! πατάτες baby με την φλούδα, ολόκληρες ή …
Μπελαλίδο και χρονοβόρο φαγητό το σημερινό, αλλά πραγματικά υπέροχο!Αξίζει και τον κόπο και τον χρόνο, θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά …
Κάθε φορά που ακούω την λέξη στιφάδο θυμάμαι εκείνη την λατρεμένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη “Αχ, αυτή η γυναίκα μου”, …
Τα υλικά μας για το ρολό: 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 300 γρ. χοιρινός κιμάς 3-4 φέτες (όχι πολύ λεπτές) ζαμπόν …
Υλικά:Για 4 με 6 μερίδες 1 κουνέλι 2 με 2,5 κιλά 100 γρ. λάδι 250 γρ. δαμάσκηνα ξερά 1/2 κιλό …
Εμείς εδώ στη βόρεια Ελλάδα, τα μικρά, πράσινα, λίγο πικάντικα πιπεράκια, τα λέμε “μπακάλικα”. Ελπίζω να καταλάβατε ποια εννοώ, αυτά …
Οι μελιτζάνες σαβόρο ή σαβόρι, είναι ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό φαγάκι, που το φτιάχνουνε κυρίως στην Ηλεία. Το έφαγα πρώτη φορά …