Ραβανί απλό, πεντανόστιμο, αφράτο
Η συνταγή αυτή είναι η βασική με μικρές αλλαγές της μητέρας μου στην εκτέλεση οι οποίες όμως το κάνουν πολύ …
Η συνταγή αυτή είναι η βασική με μικρές αλλαγές της μητέρας μου στην εκτέλεση οι οποίες όμως το κάνουν πολύ …
Ένα ξεχωριστό σιροπιαστό γλυκό, αγαπημένο πολλών.
Μυρωδάτος χαλβάς!…
Είναι μια τέλεια συνταγή τη πήρα από μια ομάδα μαγειρικής και την έφτιαξα για πρώτη φορά!!!!!!!!!…
Υλικά 1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό 1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζ ζάχαρη 5 αυγα 1 …
Υλικά 500 γραμμάρια κουβερτούρα 7 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1 φλιτζάνι …
Υπάρχουν διάφορες εκδοχές με βούτυρο αντί για λάδι ή μελομακάρονα τηγανιτά αντί ψημένα στο φούρνο. Σύμφωνα με το λεξικό του …
Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη (σιροπιασμένη) με φύλλο κρούστας Απίθανη ζουμερή πορτοκαλόπιτα, αρέσει σε όλους και είναι πραγματικά πάρα πολύ εύκολη! ! …
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά …
Υλικά Για το πρώτο μίγμα – 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια – 500 γρ. ηλιέλαιο – 100 ml μέλι …
Ραβανί νηστήσιμο με ινδοκάρυδο Υλικά Ραβανί 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. ινδοκάρυδο …
Ένα παραδοσιακό, σπιτικό και πανεύκολο γλυκάκι, πολύ αγαπημένο, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της νηστείας. Κάθε φορά που το φτιάχνουμε, μοσχομυρίζει …
2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο ή καθαρό βούτυρο 1 φλ. σιμιγδάλι ψηλό 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη …
Υλικά 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φ λιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο …
Υλικά 250γρ χυμό πορτοκάλι 500γρ ηλιέλαιο/σπορέλαιο/σογιέλαιο 100γρ μέλι 175γρ νερό 200γρ ζάχαρη 10γρ αμμωνία 10γρ κανέλα 5γρ γαρίφαλο 5γρ μοσχοκάρυδο …
Υλικά 1η ομάδα υλικών 1 κούπα ελαιόλαδο 2 κούπες ηλιέλαιο 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ 1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη …
Αυτά τα μελομακάρονα θα τα λατρέψετε καθώς μοσχοβολούν Χριστούγεννα, έχουν τέλεια υφή, τραγανά από έξω, μαλακά από μέσα και παραδοσιακή …
Η ίδια, γνωστή, απλοϊκή αλλά και τόσο νόστιμη γεύση!! Με το σιρόπι, ελαφρά δεμένο, τόσο όσο χρειάζεται για να ρέει …
Käsekuchen (Κέζε κούχεν) το αγαπημένο γερμανικό γλυκό, τώρα και με γιαούρτι αντί για τυρί Quark, πολύ νόστιμο και ξεχωριστό.