Κοπανάκια κοτόπουλου με χριστουγεννιάτικο ρυζάκι
Υλικά για τα κοπανάκια 10 κοπανάκια κοτόπουλου 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο 1/2 φλ. λευκό κρασί χυμός από …
Υλικά για τα κοπανάκια 10 κοπανάκια κοτόπουλου 1/3 φλ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο 1/2 φλ. λευκό κρασί χυμός από …
Μια συνταγή γέμισης για το Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα, με παραδοσιακή γέμιση κιμά (κι όχι με συκωτάκια), καβουρντισμένο κουκουνάρι, …
Και με την απαραίτητη κρητική πινελιά στη γέμιση! Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι μικρές εισαγόμενες ποικιλίες γαλοπούλας, αρχίσαμε κι εδώ …
Μια διαφορετική και πιο εύκολη πρόταση για γαλοπούλα στο εορταστικό τραπέζι.
Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια τεράστια γαλοπούλα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το στήθος της γαλοπούλα και να το γεμίσουμε και …
Κατσικάκι γεμιστό… μπουκιά και συχώριο! Κλασικό παραδοσιακό φαγητό της ελληνικής κουζίνας για την μέρα του Πάσχα αλλά και κάθε γιορτινής …
Αν δε σου αρέσει και τόσο η γεύση της γεμιστής γαλοπούλας και τρως μόνο τα υπόλοιπα, τότε φτιάξε χριστουγεννιάτικο γεμιστό …
Ένα γρήγορο φαγητό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Είναι μια έκδοση της γέμισης για γαλοπούλα ή …
Υλικά – 1 γαλοπούλα (περίπου 4 κιλά) – 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος – 1 φλ. ελαιόλαδο – ½ φλ. κρασί …
Για το ψήσιμο του κόκορα ακολούθησα την δοκιμασμένη πλέον συνταγή για το ψητό κοτόπουλο, δηλαδή μαρινάρισμα και ψήσιμο στην γάστρα. …
Και όμως η γαλοπούλα δεν είναι τόσο δύσκολη στο μαγείρεμα όσο νομίζετε! Αν προσέξετε 2-3 πράγματα σε καθένα από τα …
Επειδή στις μέρες μας το να ετοιμάσουμε γαλοπούλα γεμιστή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είτε λόγω …
Υλικά 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 250 γρ. κιμά χοιρινό 1 φλ. ρύζι μισοβρασμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 12 κάστανα ψημένα 1/2 …
Υλικά συνταγής 2 φλιτζ. ρύζι μπονέτ 5 φλιτζ. ζωμός κότας ή λαχανικών 250γρ. συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε ζάρια 2 σφηνοπότηρα …
200 γρ. κάστανα 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι 50 …
Μία γαλοπούλα με νόστιμη και γευστική γέμιση με κάστανα και κουκουνάρια!!
Το γεμιστό καπόνι, είναι το παραδοσιακό, οικογενειακό, κυρίως πιάτο, για τα Χριστούγεννα. Κάτι σαν σημείο αναφοράς για αυτές τις γιορτές …
Υλικά 2-3 κιλά κοτόπουλο/γαλοπούλα 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 200 γρ. συκωτάκια από το κοτόπουλο/γαλοπούλα ζεματισμένα με λίγο νερό και κομμένα …
Φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα υπάρχει πουλερικό. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να γεμίσουμε μια κότα στρουμπουλή, με τη γέμιση, στην οποία καταλήξαμε …