Καρυδόπιτα με Σοκολάτα και Καραμελωμένα Καρύδια
Χριστούγεννα υπέροχα και μοναδικά, η ομορφότερη γιορτή του χρόνου έχει γεύση από κανέλα, γεύση από μέλι και γλυκιές αναμνήσεις από …
Χριστούγεννα υπέροχα και μοναδικά, η ομορφότερη γιορτή του χρόνου έχει γεύση από κανέλα, γεύση από μέλι και γλυκιές αναμνήσεις από …
Μια γλυκιά “μελαχρινή” που θα σας ξετρελάνει! Ζουμερή και αφράτη με καρύδια από πάνω μέχρι κάτω. Είναι παραδοσιακή, αλλά αν …
Φίνο γλύκισμα, σαγηνευτικό και αινιγματικό. Κρύβει γαστρονομικούς θησαυρούς που μόνο άμα το φτιάξεις θα τους ανακαλύψεις. Σε αυτούς οφείλεται η …
Τι γίνεται αν φτιάξουμε μια παραδοσιακή καρυδόπιτα και τη σκεπάσουμε με γλάσο σοκολάτας; Ένα εξαιρετικό, πολύ εμφανίσιμο γλυκό, με γεύση …
Το νέο έτος του 2017 ξεκινάει γλυκά με τη Βασιλόπιτα που ετοίμασε η κόρη μου η μεγάλη. Το κάθε μέλος …
Tα μελομακάρονα είναι γλυκάκια με έντονα τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου, των αιθέριων ελαίων του πορτοκαλιού, και το σιρόπιασμά …
Υλικά 1 κιλό φύλο κρούστας τύπου Βυρηττού φρέσκο η την μώβ συσκευασία του Κανάκι(θα χρειαστείτε δυο πακέτα) 400 γραμ.αμύγδαλα με …
Υλικά – 600 γρ. ζάχαρη – 750 γρ. νερό – 1 ξύλο κανέλας – 1 αστεροειδής γλυκάνισος – 6 αχλάδια …
Υλικά – 1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα (καθαρό βάρος) και κομμένα σε λεπτές φέτες – 750 γρ. ζάχαρη – Χυμός από …
Υλικά της συνταγής μας (40 τεμ.) 250 γρ. flora με βούτυρο ή lurpak σε θερμοκρασία δωματίου 120 γρ. άχνη ξύσμα …
Υλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι [έβαλα καλαμποκέλαιο για πιό ελαφρύ] 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 5 …
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα, κακάο και γλάσο σοκολάτας! 1 ποτήρι σπορέλαιο ( ή 1/2 σπορέλαιο + 1/2 βιτάμ) 2 ποτήρια …
Ο αγαπημένος μας παραδοσιακός, σιμιγδαλένιος Χαλβάς, χωρίς ξηρούς καρπούς αλλά αρωματισμένος με πορτοκάλι και ενισχυμένος γευστικά και εμφανισιακά με πικρή …
Χρόνια πολλά! Θα σας δώσω σήμερα τη δεύτερη συνταγή που σας υποσχέθηκα για μελομακάρονα, την παραδοσιακή και γνήσια για την …
Υλικά Καταϊφι 300 γρ Βούτυρο 2οο γρ. Αμύγδαλα 30-40 ολόκληρα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ λιωμένη Για το σιρόπι Ζάχαρη 1 …
Τα μελομακάρονα μου είναι πάντα από αυτά που λιώνουν στο στόμα, δεν είναι σκληρά σαν πέτρες, μελωμένα όσο πρέπει και …
Υλικά Φύλλο κρούστας 500 γρ Καταϊφι 500 γρ Αμύγδαλα 200 γρ ψιλοκομμένα Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ Βούτυρο 250 γρ λιωμένο …
Το έχω δοκιμάσει σε πολλές παραλλαγές,τόσες που τις έχω ξεχάσει.Χτες,πάντως, κατέληξα να το κάνω δίχρωμο,αν και ξεκίνησα για ένα εντελώς …
Έτσι ο χαλβάς μας, θα αγαπηθεί από όλους, μικρούς και μεγάλους!
Υλικά Για την βάση Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας Αμύγδαλα φιλέ 1 κουτάλι της σούπας …