Ζακυνθινό κέικ
Το ζητούμενο δηλ θα ήταν να γίνει ένα πλούσιο αρωματικό κέικ με βασικά υλικά της κουλούρας (σταφίδες, καρύδια, κρασί, ξύσμα …
Το ζητούμενο δηλ θα ήταν να γίνει ένα πλούσιο αρωματικό κέικ με βασικά υλικά της κουλούρας (σταφίδες, καρύδια, κρασί, ξύσμα …
Ένα ιαματικό ηδύποτο! Η πρώτη ανάρτηση του Ιούνη είναι …μεθυστική! Το λικέρ καρυδάκι σε μια εντελώς νέα εκδοχή, με βάση …
Το φιλέτο Γουέλινγκτον, δηλαδή φιλέτο σε φύλλο σφολιάτας, είναι η επιτομή του γιορτινού ή επίσημου πιάτου. Η κλασική συνταγή είναι… …
Ριζότο με μοναδικό ροζ-μωβ χρώμα, χαρακτηριστική ελαφρά πικρή και πικάντικη γεύση χάρη στο ραντίτσιο και παχύρευστη υφή χάρη στην κρεμώδη …
Στο βιβλίο μου, Ψωμιά και ζύμες, υπάρχουν 2 συνταγές για Ζακυνθινή κουλούρα και οι δύο με μαγιά. Η διαφορά είναι …
Παραδοσιακό πιάτο της Αρκαδίας, που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό το καρύδι. Το μαγείρεψε ο Άκης, το δοκιμάσαμε κι εμείς! Υλικά 1/2 …
Ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε μια πιο γκουρμέ εκδοχή με έναν πρωτότυπο συνδυασμό υλικών για toppings. Πικάντικο πέστο κόκκινης πιπεριάς, …
Αυτή η γέμιση αρέσει πολύ στα παιδιά μου. Κάθε χρόνο τη φτιάχνω και δε βαριούνται να την τρώνε ακόμη και …
αυτή κρέμα μας περίσσεψε. Για να την αξιοποιήσουμε σκαρφιστήκαμε ένα διαφορετικό γλυκό που αυτή τη φορά τη συνδυάζει με κυδώνια …
Όταν η παράδοση συναντά τη gourmet γεύση, προκύπτει ένα από τα νοστιμότερα και πιο ιδιαίτερα φαγητά που μπορεί να γευτεί …
Μεγάλοι κεφτέδες με πλιγούρι και τριμμένο καρύδι, γεμισμένοι με γραβιέρα, στιφάδο με μικρά κρεμμυδάκια μανιτάρια και σπιτική σάλτσα στη γάστρα.
Η piada dei morti (πιάντα ντέϊ μόρτι) πού θα δούμε σήμερα, είναι το χαρακτηριστικό γλυκό της παράδοσης των Ognissanti στο …