Σαμουσάδες
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Σαμουσάδες Μάνης με αρώματα από πορτοκάλι, γαρύφαλλο, σουσάμι καβουρδισμένο σε ένα τραγανό, σιροπιαστό γλυκό.
Υλικά: 1πακετο φύλλο κρούστας 400 γρ καρύδι τριμμένο (χοντροσπασμενο) Μισο κ γαρύφαλλο σκόνη 1κ σ κανέλα σκόνη 2κ σ φρυγανιά …
Ας δούμε πρώτα τα υλικά μας!!! για τη ζύμη θα χρειαστούμε : 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 …
Υλικά 500 γρ Καντάιφι,300 γρ λιωμένο βούτυρο αγελαδινό,250 γρ ανάμικτα καρυδι-αμυγδαλα-1 κ γ κανέλα μισό κ.γ.γαρίφαλο,2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη!
Αφράτη, αρωματική, κλασική, σιροπιαστή καρυδόπιτα ή μελαχρινή. Γλυκιά και ζουμερή συνοδεία παγωτού βανίλια με καρύδι.
Πολύ νόστιμο γλυκό για κάθε εποχή του χρόνου. Ο δε συνδιασμός της κανέλλας με το καρύδι και τη μαστίχα στην …
Αγαπημένη συνταγή της μαμάς μου. Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρετε το καταίφι σε θερμοκρασία δωματίου. Για να διατηρηθεί τραγανό μην το …
Υλικά 500 γρ. κανταΐφι 300 γρ. βούτυρο λιωμένο Γέμιση 300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα 3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ. …
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος του 2017. Σκεφτόμενη τι να σας μαγειρέψω για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αμέσως μου ήρθαν …
Υλικά για 4 άτομα: 1200 γρ. χοιρινό καρέ ξεκοκαλισμένο (ή άλλο κομμάτι που θα σας προτείνει ο κρεοπώλης) 2 καρότα …
Πολύ εύκολα και νόστιμα μπακλαβαδάκια . Αναλόγως με την προτίμησή σας μπορείτε να βάλετε περισσότερη γέμιση. Η συνταγή μπορεί να …
Γλυκό καρυδάκι με χωριάτικο φύλλο της γιαγιάς Χρυσούλας! Σιροπιαστά τρίγωνα με χειροποίητο λεπτό φύλλο, γεμιστά με καρύδια. Παραδοσιακό γλυκό κέρασμα …
Χριστούγεννα υπέροχα και μοναδικά, η ομορφότερη γιορτή του χρόνου έχει γεύση από κανέλα, γεύση από μέλι και γλυκιές αναμνήσεις από …
…Η παραδοσιακή αυθεντική συνταγή χρησιμοποιεί ένα λεπτό και αφράτο παντεσπάνι που τυλίγεται γύρω από ένα υπέροχο καρυδένιο μείγμα…αντικαταστήσουμε το παντεσπάνι …
Κάθε χρόνο όταν στολίζω το χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλω να φτιάχνω κι ένα γλυκάκι έτσι για το καλό! Φέτος λοιπόν αποφάσισα …
Υλικά 225 γρ φύλλα Βηρυτού 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο Για το σιρόπι 1 κούπα ζάχαρη μισή κούπα μέλι 1 κούπα …
Μια γλυκεία πιτα που τρώγεται όλες της ώρες! Λίγα μυστικά ακόμα Την ιδέα της συνταγής την πήρα από μια φωτογραφία …
Σήμερα σκέφθηκα να σε γλυκάνω, θα ετοιμάσουμε κανταΐφι. Ένα γλυκό που αγαπώ πολύ μιας και το έχω συνδιάσει με τα …
Μια γλυκιά “μελαχρινή” που θα σας ξετρελάνει! Ζουμερή και αφράτη με καρύδια από πάνω μέχρι κάτω. Είναι παραδοσιακή, αλλά αν …