Ντεμί-γκλας σάλτσα και σκούρος ζωμός κρέατος
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Στην γαλλική κουζίνα η ντεμί-γκλας (demi-glace) είναι η πιο πλούσια, συμπυκνωμένη σάλτσα από σκούρο ζωμό κρέατος, με πυκνή ζελατινώδη υφή. …
Αυτή η συνταγή συνδυάζει λαχανικά και βότανα με το καλύτερο τρόπο για να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε σε όλα τα …
Για τον κιμά ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα η ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη 300 γρ χοιρινός κιμάς 1/4 κούπας …
Στις περισσότερες συνταγές που διαβάζουμε γράφουν για ζωμούς . Σίγουρα είναι πολύ νόστιμο όπου μπεί ο ζωμός , όμως πόσο …
Μια συνταγή για σπιτικό ζωμό βοδινού ιδανικό να αρωματίσουμε κρεατόσουπες και οτιδήποτε φαγητό με κρέας. Λίγα μυστικά ακόμα Ιδανικός ζωμός …
Υλικά 2 μεγάλα κολοκύθια 3-4 κολοκυθάκια 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3-4 καρότα 4-5 ντομάτες ώριμες 2 πράσινες πιπεριές 1 πιπεριά …
Αν θέλουμε μια εύκολη, πολύ νόστιμη, γρήγορη και ιδιαίτερη σάλτσα, για τα ζυμαρικά μας, αυτή εδώ, με χωριάτικα λουκάνικα είναι …
Ο ζωμός κρέατος είναι ένα βασικό παρασκεύασμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ετοιμάσετε πολλά πιάτα, όπως, για παράδειγμα ένα …
Μετά από πολλές δοκιμές, και αφού αποφάσισα, ότι δεν ήθελα να τρώγω άμυλο και ζάχαρη, κάθε φορά που χρησιμοποιούσα κέτσαπ, …
Υπέροχη σάλτσα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Συνοδεύει τέλεια ότι ζυμαρικό θέλετε, ακόμα και ρύζι.
Μία εύκολη και απλή σάλτσα με βάση την ντομάτα, χρήσιμη για (σχεδόν) κάθε φαγητό που φτιάχνετε στο σπίτι. Μία “καθημερινή” …
Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το άρωμα της χάρη στο κρασί, τα λίγα λαχανικά που δίνουν γλύκα κι έξτρα …
Υλικά συνταγής 4 καρότα σε φέτες 1 κρεμμύδι σε φέτες ½ πράσο ψιλοκομμένο 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ½ κ.γ. πιπέρι …
Υλικά 1 κοτόπουλο 1 ξερό κρεμμύδι 1 φρέσκο κρεμμύδι 1 καρότο Αλάτι Μέσα στο πουγκάκι έχω σέλινο-δυόσμο-βασιλικό-ρίγανη-κόκους πιπέρι…
Η επιλογή των λαχανικών είναι βασικά θέμα προσωπικού γούστου; από τα βασικά είναι το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι, …
Η αγαπημένη σάλτσα των ζυμαρικών και όχι μόνο… Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες …
Υλικά – 2 κ.σ. ελαιόλαδο – ¼ φλ. τσ. βούτυρο – 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 4 καρότα ψιλοκομμένα …
Σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν εναλλακτικό τρόπο για να εντάξετε το σπανάκι στη διατροφή σας. Πέραν από τις γνωστές σπανακοπαρασκευές …
Υλικά : 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο μπλέντερ 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας …
Τη σάλτσα Μπολονέζ, στην Ελλάδα την έχουμε μάθει ως σάλτσα κιμά, για μακαρόνια με κιμά. Όμως, απ’ τα παλιά χρόνια …