Κοτόπουλο με Φυστικοβούτυρο και Καρύδα
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω …
1/2 χούφτα φρέσκο κόλιαντρο1 μεγάλο κρεμμύδι4 σκ. σκόρδο5 φύλλα kaffir lime1 κομμάτι ρίζας γκαλάνγκαλ ~3 cm. (ή εναλλακτικά, φρέσκο τζίντζερ)1 …
Η σημερινή μας όμως σούπα έρχεται από την Ταϊλάνδη, και όχι από την Κίνα, ονομάζεται Tom Yum Gai και είναι …
Έχετε δοκιμάσει πεσκανδρίτσα; Είναι λίγο ακριβό ψάρι, αλλά κάνει εξαιρετική ψαρόσουπα! Η γεύση της είναι ανεπανάληπτη. Η πεσκανδρίτσα βράζει μαζί …
Σήμερα, λοιπόν, επισκεπτόμαστε γευστικά την Ινδονησία και φτιάχνουμε ένα κίτρινο κάρυ με αρνί και γάλα καρύδας. Είναι από τα πλέον …
½ κιλό φτερούγες κοτόπουλου 300 γρ. Fouantre ψητή γαλοπούλα χωρίς γλουτένη Ifantis 150 γρ. noodles ρυζιού 1 ½ lt ζωμό …
Υλικά: 500 gr. κοτόπουλο φιλέτο σε μέτριους κύβους 2 lemongrass κομμένα σε 2-3 κομμάτια και κοπανισμένα 8 φύλλα λάιμ 1 …
Υλικά για 4 μερίδες 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 4 κόκκινες πιπεριές 12 candlenuts (ή μακαντέμια) 1 κουτ. γλυκού …
Υλικά για 4 μερίδες 4 λαβράκια ή κέφαλους Για την μαρινάδα με σκόρδο – τζίντζερ: 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου …
Υλικά για 6 μερίδες Για το κοτόπουλο: 1 κοτόπουλο 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (σαν καρύδι) 2 ξερά κρεμμύδια 4 φρέσκα …
Ένα ψάρι με πινελιά ασιατική, που ευωδιάζει και νοστιμίζει από το τζίντζερ και το λεμόνι. 1 ψάρι ολόκληρο (λαβράκι, μυλοκόπι …
Αν έχετε χρόνο και όρεξη για μαγειρικούς πειραματισμούς και σας αρέσουν οι εξωτικές ασιατικές κουζίνες, αυτό το πιάτο είναι για …
Αυτό το πιάτο έχει πολλές παραλλαγές και είναι πολύ δημοφιλές σε όσους αρέσει το ποτό, καθώς η πικάντικη γεύση του …
1 κομμάτι γαλάγκη (περ.4εκ.) 2 κλωνάρια λεμονόχορτο 4 σκελίδες σκόρδο 30 γρ. σπόρια κολίανδρου 500 γρ. πατάτες 500 γρ.μικρά κρεμμύδια …
Αρωματική και πεντανόστιμη ασιατική συνταγή που μπορεί να γίνει και με ψάρι ή γαρίδες.
Αν και η συνταγή μας δεν είναι ταϋλάνδέζικη, αλλά από τη Μαλαισία και συγκεκριμένα το νησί του Πενάνγκ στο ΒΔ …
Από τον Chef Δήμο Κουρογιάννη ,1 κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκκαλο 80 γρ. λέμονγκρας 1 σκελ. σκόρδο ½ κρεμμύδι 5 γρ. …
Το lemon grass ή κιτρονέλα έχει λεμονένια γεύση και συγγενεύει με το μελισσόχορτο και τη λουίζα. Αυξάνει την αρωματική ένταση …
Από τον Chef Χρόνη Δαμαλά. 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο1 σκελ. σκόρδο3 πιπεριές τσίλι 1 ματσ. κόλιανδρο…