Ιταλική βασιλόπιτα (τύπου Panettone)
Ένα πολύ αφράτο κέικ που η υφή του μοιάζει λίγο με τσουρέκι και είθισται να τρώγεται τα Χριστούγεννα. Υλικά για …
Ένα πολύ αφράτο κέικ που η υφή του μοιάζει λίγο με τσουρέκι και είθισται να τρώγεται τα Χριστούγεννα. Υλικά για …
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα …
Η σιτσιλιάνικη μπριόσα είναι ημίγλυκη, αφράτη, με μαλακή, κίτρινη ψίχα, ελαστική κρούστα και ιδιαίτερο άρωμα. Ισως την συναντήσετε να βουτάει …
Το ψωμί του τόστ δεν προορίζεται γιά να συνοδέψει το φαγητό, αλλά γιά το πρωινό, το κολατσό, τον μπουφέ και …
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και φέτος αποφάσισα να πειραματιστώ με αλεύρι χαρουπιού το οποίο μου χάρισε η εταιρεία AGNOTIS.Διάβασα …
Τα γλυκά των Χριστουγέννων έχουν μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Ένα από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει είναι το Pandoro …
μια συνταγούλα αλλιώτικη από τα κλασικά χριστόψωμα! είναι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή που την κάνω πάντα και φέτος είπα …
Υλικά 1 1/2 κούπα αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 1/4 κούπας νερό 1 κουταλιά ζάχαρη …
Εύκολο και νόστιμο ψωμί του τοστ.
250 γρ. αλεύρι σκληρό 250 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο 1 κ.γ. ξηρή μαγιά 10 γρ. αλάτι 1 κ.γ. ζάχαρη 50 …
Πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ζύμωμα με την εύκολη και απλή διαδικασία του “sleep bread” της Focaccia.Αυτή η διαδικασία της ζύμωσης έχει …
Φτιαγμένο από ζύμη μπριός, περιέχει αμυγδαλάκια και κομματάκια ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, παίρνει το σχήμα ενός περιστεριού που πετάει και καλύπεται …
Αλμυρή κουλούρα, γεμιστό ψωμί ή υπερμεγέθες φουσκωτό κουλούρι; Όπως κι αν το ονομάσουμε παραμένει μια λαχταριστή, εύγευστη λιχουδιά.Η ενισχυμένη ζύμη …
Υλικά 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι δυνατό 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1 1/4 φλιτζ. νερό 1 κουταλιά …
Νόστιμα και κυρίως σπιτικά ψωμάκια για hamburger. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για χάμπουργερ ή σάντουιτς διαφόρων ειδών και εμπνεύσεων. Ωραιότατα …
Το Λαμπρόψωμο ή Λαμπροκουλούρα, είναι ένα παραδοσιακό είδος ψωμιού, το οποίο ετοιμάζεται τη Μ. Πέμπτη, ή το Μ. Σάββατο, για …
Πολύ αρωματικά και αφράτα ρολάκια, ζυμωμένα με πολλά μπαχαρικά, ταχίνι και ελαιόλαδο και γεμισμένα με κανέλα, σταφίδες και ψηφίδες πικρής …
Τα αφράτα μπαλάκια ζύμης που οι Γάλλοι ψήνουν στο φούρνο και ονομάζουν choux , στην ελληνική τους εκδοχή τηγανίζονται, σιροπιάζονται …
450 γρ αλευρι σκληρο 150 γρ αλευρι μαλακο 1κουτ γλυκ μπεικιν 2κουτ σουπας ζαχαρη 1/2κουτ γλυκ αλατι 375 γρ νερο …
Γιορτες και πανεττονε πανε πακετο στην γειτονικη μας Ιταλια, αλλα τα τελευταια χρονια τα ειδαμε να κανουν την εμφανιση τους …