Τυρόπιτα Ζεματιστή με Μαγιά – Λισνάτα
Για το φύλλο 380 ml χλιαρό γάλα 2 αυγά 700-800 αλεύρι 1/4 κ. γ αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 φακελάκι …
Για το φύλλο 380 ml χλιαρό γάλα 2 αυγά 700-800 αλεύρι 1/4 κ. γ αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 φακελάκι …
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή …
Μικρασιάτικες πίτες από τον Κωστή Κωστάκη
ΥΛΙΚΑ … Για τη ζύμη : 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 κούπα χλιαρό νερό …
Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ ζάχαρη 2 νωπές μαγιές 50 γρ η 2 φακελάκια ξηρή …
Όταν λέμε λαχανόπιτα, εννοούμε πίτα, με σπιτικό φύλλο, (αφράτο σαν κι αυτό), διάφορα λάχανα και φέτα. Φτιάξτε την με όσα …
-Κάτι μεταξύ τυρόπιτας και τυρόψωμου. -Τρώγεται ζεστό αλλά το ίδιο ευχάριστα και Κρύο. Γι’ αυτό και είναι κατάλληλο κολατσιό για …
Τα ρεβυθοπιτάκια αυτά, είναι συνταγή της πολύ καλής μου φίλης, της Πηνελόπης. Γίνονται πολύ νόστιμα, είναι εύκολα στην παρασκευή τους …
Σπιτικές τυρόπιτες για όλες τις ώρες!!!!Υλικά για τη συνταγή μας Υλικά ζύμης 500 γρ. αλεύρι γ.χρ. 1 1/2 κούπα χλιαρό …
Μια πανευκολη πεντανοστιμη ελιοπιτα με μυρωδατα υλικα που δενουν απολυτα μεταξυ τους και χωριατικο κιτρινο αλευρι,για καθε ωρα και περισταση. …
Θεσσαλική πίτα χωρίς φύλλο, με βάση το κολοκύθι και προσθήκη μαγιάς που την κάνει ακόμα νοστιμότερη! 1 μεγάλο κολοκύθι ή …
Τηγανοψωμα με παστουρμα παστουρμαδελα και τυρια συστατικα φετες παστουρμα και παστουρμαδελα κασερι βαρελισια φετα κεφαλογραβιερα 1 αυγο μαιντανο πιπερι 2 …
Το κλασικό ευβοιώτικο σνακ που προσφέρουν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σε πολλές παραλλαγές: Σκέτο χωρίς γέμιση, με τυρί, με τυρί …
Στριφτή τυρόπιτα με μαλακή και αφράτη ζύμη που θυμίζει πεϊνιρλί. Η λιωμένη φέτα ανάμεσα στις στρώσεις της ζύμης την απογειώνει!Τι …
Πεντανοστιμη ταρτα με μπροκολο και τυρια,που σιγουρα θα σας ενθουσιασει η γευση της. Κανεις δεν θα καταλαβει οτι η γεμιση …
Εύκολα τηγανόψωμα τα οποία κάθε φορά που τα φτιάχνω εξαφανίζονται στο λεπτό. Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε …
Μέχρι αυτό το σημείο νομίζω ότι το κατέχω με τις ζύμες! Από εκεί και πέρα το έχω χάσει το τρένο….μάλλον… …
Φυσικά και οι παραδοσιακές πίτες είναι ότι πιο εξαιρετικό έχει να παρουσιάσει η Ελληνική Κουζίνα, τόσο για την ποικιλία τους …
Από τον Chef Ανδρέα Λαγό ,300 γρ. αλεύρι 200 γρ. γάλα Δωδώνη 5 γρ. ξερή μαγιά 2 αβγά μεγάλα 100 …
Από τη Λένα Κ. Λιάσκα ,400 γρ. φέτα Δωδώνη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. καλαμποκάλευρο 12 …